Parkovi gde se trenira: Motorički parkovi u Beču za sve uzraste

02.07.2019

Ukoliko imate potrebu da izađete na otvoren prostor, na sunce i svež vazduh, a pritom da vežbate na specijanim spravama, onda su motorički parkovi pravi izbor za vas. Grad Beč je izgradio dva specijalno opremljena motorička parka u 22. i 10. bezirku.

(c) Facebook @motorikpark.wien

U želji da podstakne građane da se što više kreću na svežem vazduhu Grad Beč je izgradio dva specijalno opremljena motorička parka. Jedan se nalazi pored prihvatilišta za životinje „TierQuarTier“ u 22. becirku, a drugi u parku „Helmut Cilk“, pored Glavne železničke stanice.

Motorički parkovi u Beču su opremljeni brojnim spravama i nude različite mogućnosti vežbanja za sve uzraste. Da li je u pitanju zabava ili ozbiljan trening motorički parkovi stoje svim korisnicima besplatno na raspolaganju.

Motorički parkovi su idealni da se malo više bavimo sportom. Od njihovog otvaranja pre nekoliko godine, ovi motorički parkovi su sve omiljeniji kako kod mladih, tako i onih starijih Bečlija“, naglašava Uli Sima koja je u bečkoj Vladi nadležna za kvalitet života u Beču.

 

Aktivnosti za stare i mlade u prirodi

Prvi motorički park u 22. bečkoj opštini Donauštat, na uglu ulice Breitenleerstraße/Süßenbrunnerstraße, prostire se na 2,5 hektara površine i raspolaže sa više od 100 specijalno koncipiranih sprava, koje su raspoređene na 23 različite stanice za vežbanje: balansiranje iznad prepreka koje slobodno osciliraju, deset metara dugačke ljuljaške na sajlama, uređaji za simuliranje jedrenja na dasci, zid za penjanje sa treningom za orijentaciju, uređaji za balansiranje i mnoge druge. 

Tu su i brojne mreže za penjanje, ponuda paralelnog slaloma za trčanje, 110 metara dugačka staza sa preprekama, paviljon sa spravama za treniranje snage, staza za skakanje po mini trampolinima, kao i staza za trčanje u dužini 700 metara i vodeno igralište za male posetioce.

(c) Facebook @motorikpark.wien

Zbog velikog interesovanja Bečlija otvoren je još jedan motorički park u opštini Favoriten, u sklopu „Helmut Cilk parka”,  u blizini glavne železničke stanice.

Motorički park se prostire na površini od 1400 m2 i ima  više od 10 stanica za vežbanje. Raznovrsna ponuda se kreće od vežbi za izdržljivost i jačanje snage, pa sve do prepona na kojima posetioci parka mogu da uvežbavaju ravnotežu  i spretnost. Sprave u motoričkom parku garantuje da će trening biti raznovrstan, što posetiocima pričinjava veliko zadovoljstvo. Sprave su podesne za gotovo sve starosne grupe i nivoe kondicije, i svi ih mogu kotistiti besplatno. 

Više informacija možete pronaći na internet stranici Motorički parkovi u Beču.

Kad već spominjemo parkove čak 53%  teritorije Beča su zelene površine i po ovom kriterijumu Beč zauzima prvo mesto među svim velikim gradovima u Evropi.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Sport i na groblju: Nove staze za trčanje na Centralnom groblju u Beču

Najam motora u Beču: Letnja atrakcija i rashlađujuća vožnja

Gradska bašta Šenbrun: Bašta raznolikosti u Beču

Lobau: Bečka džungla i Nacionalni park

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava