Kursevi plivanja za decu i omladinu na bečkim bazenima

12.09.2022

Kursevi plivanja za decu od 6 do 12 godina, odvijaju se na bečkim bazenima od oktobra do decembra, i to za početnike i decu poluplivače.

(c) www.wien.gv.at

Sezona kupanja na otvorenim bazenima u Beču se uskoro završava, a počinje sezona kupanja na zatvorenim bazenima. Posetiocima na raspolaganju stoje kombinovani i zatvoreni bazeni, kao i kupališta sa saunom.

Sprečavanje nesreća na kupalištima je glavni prioritet Bečkih bazena, a posebno za najmlađe neplivače i poluplivače.

Gradska služba Bečki bazeni (MA 44) postavila je sebi prioritet, a to je učenje plivanja za početnike, starosne dobi od 6 do 12 godina, kao osnovni korak podučavanja sposobnosti plivanja.

I ove godine Bečki bazeni nude kurseve plivanja za decu i omladinu i organizuju jesenje kurseve plivanja, koji počinju u oktobru i traju do decembra. Kursevi se nude u odabranim zatvorenim bečkim bazenima, i to u malim grupama od pet do šest polaznika, u vidu tronedeljnih blok kurseva.

Kurs plivanja obuhvata 9 časova koji traju oko 45 minuta, a izvode ih ovlašćeni instruktori plivanja bečkog Magistrata MA 44. Roditeljima je olakšano jer se kursevi plivanja odvijaju subotom i nedeljom. Cena kursa je 100 eura, a registracija se vrši direktno na blagajnama bazena.

Cilj kurseva za početnike je da se deca naviknu na vodu, da se upoznaju sa njenim specifičnim fizičkim svojstvima i da se bolje snalaze u vodi. Na taj način deca treba da nauče kako da se kreću u vodi odnosno da nauče pokrete koji su potrebni za plivanje.
Na kursevima za one naprednije, deca treba da poboljšaju tehniku plivanja i da uvežbaju nove stilove plivanja.

Ukoliko roditelji smatraju da su njihovom detetu potrebni intezivniji časovi, u svakom bazenu postoji i mogućnost dodatnih individualnih časova plivanja za decu od 5 godina.

Spisak bazena u Beču na kojima se odvijaju kursevi plivanja. 

A, kad dečica nauče da plivaju, pođite sa njima, bez brige, na jedno od brojnih zatvorenih bečkih bazena, gde se osim kupanja nude i brojne aktivnosti, kao i animacije za decu.

Jedno od poznatih kupališta u Beču je Oberlaa, bečka banja, koja ima bazene sa termalnom vodom.

Wellness na dohvat ruke: Kako se odmoriti u bečkoj banji Oberla

Sport i na groblju: Nove staze za trčanje na Centralnom groblju u Beču

Sport i kultura u Beču: Besplatne ponude za finansijski ugrožene osobe

Besplatna klub kartica Grada Beča nudi brojne pogodnosti

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava