Događaji u Beču ovog vikenda koji će izavati i gužve u saobraćaju

10.05.2019

Događaji u Beču koji će ovog vikenda privući pažnju brojne publike, ali i stvoriti i gužve u saobraćaju, te organizatori savetuju korišćenje javnog prevoza jer će garaže u blizini održavanja manifestacija sigurno biti prebukirane.

(c) pixabay.com

Narednog vikenda Bečlije očekuje dva velika događaja u Beču koja će privući pažnju brojne publike. Jedan je otvaranje kulturne manifestacije Wiener Festwochen –„Bečke svečane sedmice“, a drugi  je sajam „Baby Expo“ na kojem će u centru pažnje posetilaca biti sve u vezi sa bebama.

 

Wiener Festwochen – Bečke svečane sedmice

Manifestacija „Wiener Festwochen“, odnosno „Bečke svečane sedmice“, održava se od 10. maja do 16. juna, a svečano otvaranje je u petak, 10. maja, sa početkom u 21:20 sati na trgu ispred Gradske kuće (Rathausplatz), ulaz je besplatan, a nastupiće brojni austrijski i inostrani umetnici, između ostalih i naša Jelena Popržan na violi, kao i Slavko Ninić, frontmen grupe „Wiener Tschuschenkapelle“.

Narednih dana praktično čitav grad će se pretvoriti u jednu veliku binu. Na oko 30 lokacija u gradu velikani iz oblasti pozorišta, filma, plesa i muzike će predstaviti svoja najnovija ostvarenja. Težište ove godine je, kako na otvaranju, tako i na priredbama koje slede na damama, umetnicama najrazličitijih žanrova.

Detaljan program „Bečkih svečanih sedmica“ možete pročitati na zvaničnoj internet stranici Wiener Festwochen

 

Baby Expo – Sajam posvećen bebama 

Velika tradicionalna sajamska priredba „Baby Expo“ se održava od 10. do 12. maja 2019. godine  u Gradskoj dvorani, hala D (Wiener Stadthalle), a otvorena je za posetioce od 9:00 do 18:00 časova.

U nedelju, na Dan majki, ulaz za mame je od 09:00 do 11:00 sati upola jevtiniji, a prvih 200 mama koje dođu na događaj dobiće specijalne poklone. Ulaznica za „Baby Expo“ inače košta 12 evra.

Posetioce ovog događaja u Beču očekuju ponude za najmlađe na 250 štandova uz raznovrstan sajamski program: od cucli i hrane za bebe, preko nameštaja i mode za mališane, pa sve do dečjih sedišta za automobile i dečjih kolica. I naravno puno korisnih informacija i zabave, kako za dečicu, tako i za mame i tate.

Više o programu na internet stranici  „Baby Expo“. 

Organizatori oba događaja u Beču računaju sa brojnim posetiocima, što će sigurno stvoriti i probleme u saobraćaju, pa svojim gostima savetuju da u prvom redu koriste sredstava javnog prevoza jer će garaže u blizini održavanja manifestacija sigurno biti prebukirane.

 

Događaji u Beču koji će takođe biti posećeni su i Dan tramvaja i gastonosmka manifestacija Genuss Festival o kojima smo već pisali predhodnih dana.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Pozorišna predstava tragikomedija „Hor bečkih dečaka“ u Beču

Pozorišna predstava tragikomedija „Hor bečkih dečaka“ u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava