“Bijelo dugme” u Beču: Goran Bregović, Alen i Tifa

18.10.2017

Autor filmske muzike i jedan od najpoznatijih kompozitora Balkana zajedno sa Alenom i Tifom  održaće koncert 9. novembra 2017. u Wiener Konzerthaus-u.

Goran Bregović, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa nastupaće pred bečkom  publikom  9. novembra 2017. u velikoj sali prestižnog Wiener Konzerthausu-a.  Različite generacije, naši ljudi iz Beča koji potiču sa prostora nekadašnje Jugoslavije i Austrijanci, zajedno će uživati  u muzici najvećeg jugoslovenskog benda svih vremena.

Bijelo dugme bend, trubači i čuvene bugarske vokalne solistkinje upotpuniće ovaj jedinstven muzički koncept u bečkom Konzerthaus-u. Koncert počinje u 19:30 časova, a ulaznice se mogu kupiti po ceni od 36€ do 95 €.

Nekadašnji frontman Bijelog dugmeta, Goran Bregović,  devedesetih je brendirao balkansku muziku kao svetski world music trend, a od 1998. godine osnovao je “Orkestar za svadbe i sahrane” sa kojima je  nastupao u elitnim koncertnim dvoranama širom sveta izvodeći tradicionalnu narodnu muziku utemeljenu na balkanskom i romskom melosu.

Bivši članovi ove legendarne jugoslovenske grupe okupili su se ponovo pre 12 godina  i održali par nezaboravnih koncerata. Zatim su Goran Bregović, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa  krenuli na svetsku turneju i do današnjeg dana održavaju magiju „Bijelog dugmeta“ koja je obeležila odrastanje i mladost mnogih generacija. Na pitanje “Šta publika može da očekuje ako dodje na koncert”, Goran Bregović voli da kaže: „Bijelo dugme“. Bijelo dugme ponovo poziva publiku   u jedinstveni ambijent, u bečki Konzerthaus, da s publikom podele ogromnu energiju koju donose mnogobrojni stari hitovi u novim aranžmanima.

Kada: Četvrtak, 9.11.2017. u 19:30 h
Gde: Wiener Konzerthaus (Velika sala)
Program : “Bjelo dugme”
Ulaznice za koncert  u Beču se mogu kupiti na zvaničnoj stranici Wiener Konzerthaus.

Reportaža sa jednog od prošlih koncerata Gorana Bregovića u Beču

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava