Hitna pomoć: Važan apel za sve građane Beča koji slikaju telefonima

08.06.2018

Uloga osobe koja vidi nesreću je da pozove Hitnu pomoć i ako je moguće ukaže prvu pomoć, a ne da fotografiše i snima nesreću. A kada profesionalci stignu, treba im osloboditi mesto za rad.

Porastom broja pametnih telefona i znatiželjnika, koji snimajući i fotografirajući, ometaju rad Hitne medicinske službe u Beču, postala je sve aktualnija. U julu prošle godine u Beču je zbog velikog broja znatiželjnih prolaznika koji su se okupili i fotografisali i snimali nesreću , zbog  čega je došlo do smrtonosnog ishoda, ova problematika poprimila je neverovatne razmere.

Bečka Hitna služba je ovu tragediju uzela  kao povod da na društvenim mrežama skrene pažnju na problem znatiželjnih osoba koje, kada se desi nesreća, zaustavljaju čak i svoje automobile kako bi slikali i objavili fotografije. Takve osobe ozbiljno ometaju rad osoblja Hitne pomoći i ugrožavaju živote unesrećenih. Na osnovu procene osoblja Hitne službe se, nažalost, prilikom svake pete nesreće u Beču, javlja ovaj problem.

Grad Beč je nedavno pokrenuo kampanju kojom se želi skrenuti pažnja javnosti na ovu tematiku. Snimljen je VIDEO  koji je podeljen putem svih gradskih platformi za komunikaciju. Potresan film prikazan je i u pojedinim bioskopima.

„Od presudne je važnosti da ljudi koji vide nesreću, kao prvo, pozovu broj Hitne pomoći (144) i unesrećenima pruže prvu pomoć. A kada profesionalni tim Hitne medicinske službe stigne, treba im osloboditi mesto za rad“, apeluje na Bečlije šef  bečke Hitne medicinske službe, Rainer Gottwald.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 
Saveti ÖAMTC-a: Kako sačuvati “hladnu glavu” u nezgodama

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava