Donaupark festival: Konferencija za medije i predstavljanje programa

31.05.2018

U ugodnoj i spontanoj atmosferi u medijskom centru IDEAHOUSE održana je konferencija za medije povodom "Donaupark festivala" koji će se održati od 7. do 10 juna 2018. u Beču.

Program Donaupark festivala u medijskom centru IDEAHOUSE predstavili su Ali Saeidi i  i Robert Stiedl članovi udruženja VOLXFEST, organizatori ove tradicionalne manifestacije sa fokusom na muziku i gastronimiju.
Donaupark je osmišljen tako da prezentuje šarenolikost grada Beču i  kulture naroda koji žive u njemu, susreti i druženja u prijateljskoj atmosferi i predstavljanje bečkih gastronoma. Tako je bilo i u IDEAHOUSE na konferenciji za medije. Šaroliko, spontano, prijateljski i sa punim stolom balkanskih specijaliteta. 

Konferenciju za medije rganizovala je agencija Idea Pro iz Beča, na čelu sa Vesnom Dimitrijević, urednicom portala www.dijaspora.tv, koja se već dugi niz godina bavi organizacijom značajnih manifestacija u dijaspori.

 

IDEAHOUSE: Robert Stiedl i Ali Saeidi: Organizatori Donaupark festivala i članovi udruženja VOLXFEST

Organizatori  Donaupark festivala  su predstavili manifestaciju koja je po njihovim rečima od velikog značaja za grad Beč jer će se tamo sresti prijatelji i različite kulture iz  zemalja kao što su Austrija, Mađarska, Srbija, Hrvatska, BiH, Turska, i druge. Na njemu se sklapaju prijateljstva i ukrštaju kulturne različitosti šaljući poruke dobrodošlice i dobrog suživota u Beču.

 

Sličnosti i različitosti gastronomskih specijalita ogleda se u konceptu Donaupark festivala

Kako je predstavljeno na konferencije za medije u IDEAHOUSE, ovogodišnji program Donaupark festivala počinje u četvrtak 7. juna “Fitnes i porodičnim danom” (Fitness Fun Family Day) gde će se promovisati zdrav način života i pravilno vežbanje za sve uzraste.

Drugi dan festivala pod nazivom “Austrijski delikatesni dan” (Österreichischer Schmankerl Tag) prikazaće sve najbolje od austrijske kuhinje, a na brojnim gastronomskim štandovima i specijalitetima iz drugih zemalja. U toku drugog dana festivala održaće se i „Svetsko prvenstvo u pljuvanju koštica od trešanja u dalj“(Kirschkernweitspuck-Weltmeisterschafts).

Trećeg  dana Donaupark festivala, u subotu, 09. juna, održaće se Gulaš festival (Gulaschfestival) koji povezuje austrijsku i mađarsku tradiciju, kuhinju sa srcem i takmičenje za najbolji „gulaš godine“.

U nedelju 10. juna ostavljeno je ono najbolje, “Ćevapčići festival”,  manifestacija  koja spaja Austriju i Balkan, bečku opuštenost i „vatreni“ balkanski mentalitet.

Promotivno lice i jedan od učesnika “Ćevapčići festivala” , Moša Šišić, koji je lično prisustvovao konferenciji,  izjavio je  da zadovoljan što će ove godine biti deo ove manifestacije. U svom prepoznatljivom stilu Moša Šišić je izveo par kompozicija, koje su bile potvrda da će atmosfera na Donaupark festivalu biti fantastična.

 

Jedan od bečkih gastronoma koji je predstavio balkanske specijalitete i na konferenciji u IDEAHOUSE, poznati lanac restorana u Beču, SEMENDRIA, oduševio je prisutne goste specijalitetima u vidu švedskog stola.  Restoran Semendria je za festival najavio vatromet ukusa i specijaliteta koje će pripremati na svom štandu sva četiri dana festivala.

Na festivalu kulinarski će se sa balkanskom kuhinjom i specijalitetima sa roštilja predstaviti više od 15  poznatih bečkih restorana kao što su Homolje, Semberija, Gastverk i mnogi drugi.

 

Restoran Semendria će na festivalu biti postavljen u neposrednoj blizini bine gde će se odvijati muzički program, zajedno sa redakcijom portala dijaspora.tv , koji je i medijski prijatelj Donaupark festivala.

Donaupark festival se i ove godine  održava u u jednom od najvećih parkova Beča Donau parku koji se nalazi u neposrednoj blizini Dunava i čuvenog tornja Donauturm, između 21. i 22. bečkog bezirka.

Osim gastronomije posetioci će uživati u koncertima pop-rok i narodne muzike, koncertima kulturno-umetničkih društava.

Delić atmosfere sa  konferencije za medije  pogledajte u VIDEO REPORTAŽI  koju  je pripremila DIJASPORA TV.

Više o Donaupark festivalu pročitajte u našem predhodnom tekstu. 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava