Bez povećavanja komunalnih dažbina u Beču 2015. i 2016. godine

02.03.2015

U 2015. i 2016. godini ne bi trebalo da dođe do povećavanja komunalnih dažbina koje ubira grad. To je nedavno najavio gradonačelnik Mihael Hojpl (SPÖ). Ni cene karata javnog prevoza ne bi trebalo da se povećavaju do 2017. godine.
Grad Beč neće povećavati komunalne dažbine u 2015. i 2016. godini. Važnost odgovarajućeg zakona o valorizaciji biće prolongirana.
„Moja je želja da se dažbine ne povećavaju ni ove, niti naredne godine. Ali dodajem, da to ne može tako biti doveka, već je to jednostavna mera kako bi se povećala kupovna moć stanovništva“, rekao je gradonačelnik Mihael Hojpl u svom govoru u gradiću Rust u Burgenlandu na zasedanju kluba odbornika SPÖ u bečkoj skupštini, i naglasio da ova mera nema nikakve veze sa predstojećim izborima.

Najavljeno odustajanje od povećanja dažbina odnosi se na čitav niz stavki, kao što su voda, kanalizacija, odnošenje smeća, parkiranje u plavim zonama, cena nalepnice za parkiranje u vlastitom becirku, naknada za korišćenje javnih površina (letnja bašta, tezge za prodaju), cene u gradskim bibliotekama, cena ulaznica za gradske bazene itd.

„Mi ćemo, takođe, sve učiniti kako 2015. i 2016. ne bi došlo do povećanja cena karata u javnom prevozu“, dopunila je Renate Brauner, gradska ministarka za finansije. To bi trebalo da važi za sve vrste karata.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava