Klinika Floridsdorf: Nova bolnica u Beču primila prve pacijente

04.06.2019

Nova bolnica u Beču, Klinik Floridsdorf, zvanično je počela sa radom u ponedeljak 3. juna i primila je svoje prve pacijente.

(c) Klinik Floridsdorf

Beč je dobio novu bolnicu, kliniku Floridsdorf (Klinik Floridsdorf), koja je trenutno najsavremenija klinika u Austriji.  Građevinski radovi su završeni, a različita odeljenja bolnice su opremljena najsavremenijim medicinskim aparatima Građanima su na raspolaganju ukupno 800 kreveta, isključivo u jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama.

Bolnica je juče zvanično počela sa radom, a prvu pacijentkinju koja je ušla u bolničko zdanje dočekali su lično gradonačelnik Beča Mihael Ludvig i bečki ministar zdravlja Peter Haker.

Stara bolnica Floridsdorf je pre neki dan zatvorena, a nova Klinika je zvanično počela s radom u ponedeljak  3. juna, a hitna služba je prve pacijente primila predhodnog vikenda. Početak rada svih ambulanti odvijaće se u etapama, a tek na jesen bolnica će raditi punim kapacitetom. Ginekološko akušerska klinika uskoro počinje sa radom,  a prvi porođaj će biti obavljen 15. juna.

Psihijatrijsko odeljenje iz bolnice Otto Wagner  koje je bilo zaduženo za pacijente iz 20. i 21. becirka takođe se seli u novu Kliniku Floridsdorf, a sa radom će početi i novoizgrađena psihijatrijska klinika za decu  i adolescente.

(c) Klinik Floridsdorf www.khnord.at

Kada bolnica u septembru bude proradila punim kapacitetom, u njoj će se godišnje stacionarno lečiti 46.000 pacijenata, dok će kroz ambulante klinike proći oko 250.000 bolesnika. Za zdravlje pacijenata će se brinuti oko 2.000  lekara i pripadnika drugog medicinskog osoblja. Nova bolnica u Beču raspolaže sa ukupno 16 operacionih sala i sprenmna je za obavljanje 17. 000 operacija godišnje.

Pored najsavremenije medicinske opreme, klinika ima ima i brojne prodavnice i prostran parking.  Klinika se nalazi na adresi Brünner Straße 68, 1210 Wien , a broj telefona bolnice je  +43 1 277000. Javnim prevozom  je povezana brzim gradskim vozom S3 i S4 ( Schnellbahn), kao i tramvajskim linijama 30 i 31 i brojnim autobuskim linijama.

Brojne bolnice u Beču bi  trebalo uskoro da se preimenuju i da od 1. januara 2020. godine umesto starih, istorijskih naziva dobiju nova imena i to ime becirka u kojem se nalaze. Mwđu njima je klinika Floridsdorf, koja će se umesto Krankenhaus Nord, zvati Klinik Floridsdorf. Kako će se neke od  bolnica u Beču zvati, pročitajte u našem predhodnom tekstu. 

Bolnice u Beču: Promena naziva i nova imena za gradske bolnice

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Hitna služba: U bolnici Rudolfstiftung otvorena Centralna služba za hitnu medicinu

Porođaj u Beču: Servis za jednostavnu prijavu porođaja onlajn ili telefonom

Potrebni lekari: Za koju godinu Austrija se suočava s manjkom medicinskog osoblja

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava