Porođaj u Beču: Servis za jednostavnu prijavu porođaja onlajn ili telefonom

23.04.2019

Porođaj u Beču se zahvaljujući novom servisu može prijaviti na jednostavan način putem interneta koji je na 6 jezika ili telefonom.

porođaj

Od 1. februara 2019. godine trudnice imaju mogućnost da se iz svog stana, preko interneta ili telefonom, prijave za porađaj u Beču i bolnicu u kojoj žele da se porode. Ta mogućnost centralnog prijavljivanja se nudi za Zajednicu bolničkih ustanova grada Beča (Krankenanstaltenverbund), kao i za konfesionalne bolnice Vinzenz Gruppe.

Svake godine u Beču oko 20.000 dece ugleda svetlo dana, a novi servis trudnicama omogućava da one same, na jednostavan i praktičan način, odluče u kojoj bolnici će njihovo dete doći na svet. Trudne žene bi trebale što je moguće ranije dogovoriti termin za porođaj u bečkim bolnica. Da bi to uradile, potrebno su samo tri jednostavna koraka.

Prvi korak za porođaj u Beču  je da se registruju putem onlajna ili telefonom. Tom prilikom buduća majka može da navede imena tri bolnice u kojima bi želela da se porođaj odvija. U 22. nedelji trudnoće saznaće u kojoj se od tri željene bolnice čuva krevet za njen porođaj. Biće pozvana i na razgovor u bolnicu gde će na licu mesta dobiti sve potrebne informacije, a moći će i da na licu mesta pogleda porođajnu salu.

Formular za prijavljivanje internetom je jednostavan i pregledan, a prijavljivanje je moguće na 6 jezika (nemački, arapski, engleski, farsi, ruski i turski). Na odgovarajućoj internet stranici su sve informacije koje su potrebne za prijavljivanje. A one koje nemaju pristup internetu, mogu to da obave i telefonom.

Najveći deo bečke dece se rađa u javnim bolnicama. Za 2019. godinu su  Zajednica bolničkih ustanova grada Beča i bolnice Vinzenz Gruppe obezbedile 18.000 porođajnih mesta. Novi sistem omogućava bolji pregled raspoloživih kapaciteta i mogućnost da se budućim majkama izađe u susret prilikom izbora bolnice.

Sve potrebne informacije nalaze se na internet stranici za trudnice i porođaj u Beču, gde su i detaljne informacije o svakoj od osam bolnica, od stepena opremljenosti, pa sve do mogućnosti brige i nege posle porođaja. Na ovoj internet stranici porodilje mogu da dobiju i  savete oko trudnoće, ishrane, porođaja i babinja.

Prijavljivanje za porođaj telefonom:+43 1/90 801 (od ponedeljka do petka od 08:00 do 18:00 časova).

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Bečke bolnice osigurale normalne uslove za trudnice

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava