Kupališta u Beču: Dva nova bazena za najmlađe Bečlije

06.07.2018

Kupališta u Beču su bogatija za dva nova bazena. Oba bazena su renovirana i ponovo otvorena jedan u 3. bečkom okrugu, a drugi u 5. bezirku.

Jedna grupa dece se kupa, dok se druga deca igraju na igralištu u neposrednoj blizini bazena. To je slika koju možete videti u novootvorenom bazenu u 3. bečkom okrugu.

Novo renovirani porodični bazen Schweizergarten se nalazi u ulici  Landstraßer Gürtel 35. Novo dizajnirano kupalište u Beču je prava oaza za decu, ali samo za najmlađe u pratnji odrasle osobe. Roditelji imaju pristup samo kao pratnja, a deca samo do 14 godina starosti mogu ući na bazen (deca do 8 godina mogu ući na kupalište samo u pratnji odrasle osobe).  Poseta na novom kupalištu u Beču nije dozvoljena za decu stariju od 15 godina, kao i odraslima bez prisustva dece.

Ulaz za decu koja su rođena od 2004. do 2018. godine je besplatan, a za prateću odraslu osobu 3,2 €.

Radno vreme: od 10 do 20 časova. Dalje informacije možete dobiti na broju telefona 01 7992010.

Posle renoviranja kupalište je postalo prostranije, napravljena su mesta sa više hlada.

Tobogani su ostali što veoma raduje najmlađe posetioce. Kupalište Schweizergarten  ima i  nove sanitarne prostorije i ostavlja utisak modernog  i pre svega kupališta bez barijera.

Dečji porodični bazeni Schweizergarten su letnja kupališta i naročito su pogodna za malu decu zbog dubine i prateće opreme u plitkoj vodi. Ovo kupalište biće otvoreno do 31. avgusta 2018.

Inače, sezona kupanja na 17 bečkih letnjih bazena i 9 porodičnih kupališta  traje od 2. maja do 18. semptembra 2018.

Novo kupalište i sauna Einsiedlerpark

U 5. bečkom okrugu na Einsiedlerplatz-u 18, otvoreno je kupalište sa  3 dečja bazena. Renoviranje je trajalo relativno brzo, a građevinski radovi  na 1. i 2. spratu, koji uključuju saunu i prostorije za osoblje, trajaće do septembra 2018. godine.

Otvoreno letnje kupalište je površine od 940 kvadratnih metara, a prostor između Einsiedlerbad-a und Arbeitergasse  može se koristiti za ležanje na suncu. Ukupna površina kupališta se tako povećava na 1.521 kvadratna metra.

Ono što će obradovati roditelje ulaz na bazen za decu je besplatan.

Troškovi izgradnje kupališta na Einsiedlerplatz-u  iznosilo je nešto manje od 5 miliona evra i plaćeni su  u potpunosti iz opštinskog budžeta 5. bečkog okruga, kao i troškovi za tekuće računr i održavanje. Troškove osoblja pokriva MA 44.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Copa Cagrana: Bečlije će ovog leta uživati na plaži pod palmama!

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava