Bazeni u Beču: Sezona kupanja na letnjim bazenima i brojne aktivnosti

24.06.2019

Letnji bazeni u Beču osim kupanja i izležavanja na suncu nude i brojne sportske aktivnosti, kao i animacije za decu.

Odlazak na bazen u Beču ne podrazumeva samo kupanje i izležavanje na suncu, već mnoštvo zanimljivih sadržaja za sve uzraste: igrališta za decu, odbojka na plaži, vodeni tobogani i igrališta za brojne sportove. Mnogi bazeni imaju organizovanje kurseve od učenja plivanja do brojnih sportskih kurseva kao što su akva aerobik, gimnastika i još mnogi drugi.

Ove godine zvanična sezona otvorenih bazena u Beču traje  do 15. semptembra, i to na na 17 bečkih letnjih bazena i 9 porodičnih kupališta.

 

Raznovrsna ponuda i cool atmosfera na bečkim bazenima

Krapfenwaldbad se zbog jedinstvenog okruženja i veličanstvenog pogleda ubraja u najpopularnije bečke bazene na otvorenom, a nalazi se na uzvišici u šumi između Grinzinga i Kahlenberga. U ovom bazenu otvoreno je i jedno od prvih posebno odvojenih mesta za nudističko kupanje.

Ništa manje popularan nije ni Schafbergbad čije je otvaranje 1973. bila najava epohe bazena sa brojnim zabavnim sadržajima.

Najveći i najpopularniji otvoreni bazen u Beču je Gänsehäufel, ostrvo na Starom Dunavu, nastao regulacijom toka Dunava. Do danas je Gänsehäufel sa svojih 3.500 stabala ostao jedinstveno prirodno kupalište u Beču. Na površini od 330.000 kvadratnih metara i sa prirodnom plažom dužine 1.200 metara na Starom Dunavu nudi plažu za kupanje kao i najmodernije bazene.

Animatorski timovi zabavljaće goste sa zabavnim programima na bazenima Laaerbergbad, Sommerbad Simmering, Kongreßbad, Sommerbad Döbling, Strandbad Angelibad i Strandbad Alte Donau, Höpflerbad , kao i na bazenu Gänsehäufel.

Na bazenima Augarten, Herderpark, Reinlgasse i Strebersdorf  povremeno će gostovati klub za decu sa animatorima.

Na bazenima Ottakringer Bad, Schafbergbad i Höpflerbad  biće organizovani  kursevi gimnastike u vodi.

Za sve programe, datume i vreme održavanja informišite se na internet stranicama bazena.

Program sa igranjem odbojke na pesku održavaće se na bazenima Hietzing, Kongreßbad, Schafbergbad, Krapfenwaldlbad, Gänsehäufel i Höpflerbad.

Na svim bečkim bazenima dostupan je besplatan WLAN Internet.

Dečji porodični bazeni Schweizergarten i Einsiedlerpark su letnja kupališta i naročito su pogodna za malu decu zbog dubine i prateće opreme u plitkoj vodi.

Ostale informacije o bečkim bazenima možete dobiti  na zvaničnoj stranici Grada Beča  ili na broju telefonu 01/ 60112 8044

pročitajte još i ovo:

Jezera u Austriji: Kvalitet vode ponovo „odličan“

Lobau: Bečka džungla i Nacionalni park

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava