Luksuzni šoping centar umesto Leiner prodavnice na Mariahilfer Straße

13.07.2019

Sedište prodavnice nameštaja Leiner na poznatoj šoping ulici Mariahilfer Straße, na broju 18, uskoro će postati ekskluzivna robna kuća.

(c) Facebook Leiner Wien Mariahilfer Straße

Budućnost prodavnice Leiner na adresi Mariahilfer Straße 18 postaje sve jasnija.  Rene Benko Signa Grupa će poznatu prodavnicu nameštaja Leiner u naredne tri godine pretvoriti  u luksuznu robnu kuću.

Model za šoping centar od 24.000 kvadratnih metara, dve su važne robne kuće koje ova kompanija već poseduje u Nemačkoj, KaDeVe u Berlinu, i Alsterhaus u Hamburgu.

Oba centra su robne kuće u kojima se prodaju poznati  luksuzni brendovi kao što su Dior, Chanel, Gucci, ali i oni manje luksuzni Nike, Levi‘s, Converse i ostali. Ovi šopinj centri su poznati i po kvalitetnim  restoranima i šampanjskim barovima.

Koje će se sve marke useliti u planiranu robnu kuću na Mariahilfer Straße u Beču, “Signa” ne želi još da saopšti. Kažu da će to biti visokokvalitetna robna kuća u kojoj se mogu naći i luksuzni brendovi.

Ista kompanija, za ljubitelje luksuznih marki već je napravila šoping centar Zlatni kvart (Goldenen Quartier), u samom centru grada, pa se postavlja pitanje da li je zaista potreban još jedan.

“Ključno pitanje je kako će Signa definisati “luksuz “. Da li se teži luksuzu za velikog ili malog kupca? “, kaže u intervjuu za Kurier,  Hannes Lindner, vlasnik konsultantske kuće„ Standort und Markt “.

Zlatni kvart, koji se proteže sa svojim ekskluzivnim prodavnicama u suvom centru Beča, na ulicama Steindlgasse, Tuchlauben i Bognergasse, “Am Hof” i Seitzergasse nije robna kuća, već otvorena gradska četvrt za šopong.

Na ulici Mariahilfer Straße postoji potencijal za luksuzne marke  uprkos konkurenciji Gerngross-u.

 

Šta znači luksuzna robna kuća za Mariahilfer Straße?

Mariahilfer Straße, kao tradicionalna šoping ulica u Beču, mogla bi imati koristi od kupaca u novom šoping centru luksuznih marki  i da zahvaljujući njemu dobije jedan potpuno novi impuls. Otvaranjem ove vrste šoping centra svakako bi se privukli kupci sa “dubljim džepom”  na Mariahilfer Straße.

Otkako je Mariahilfer Straße postala pešačka zona, prodavci  se često žale da je sve manje kupaca sa visokom kupovnom moći, na ovoj tradicionalnoj šoping ulici.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Trgovine u Beču: Da li će prodavnice raditi i nedeljom?

Ikea u Beču: Počeli radovi na novoj filijali kod stanice Westbahnhof

Mariahilfer ulica osvojila međunarodno priznanje

Parndorf: Mega šoping nadomak Beča

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava