Rasprodaja: Letnji popusti i velika sniženja u Beču

23.07.2019

Rasprodaja u letnjim mesecima u Beču je veoma zanimljiva i nudi sniženja i do 70 odsto, a uskoro počinje i totalna rasprodaja.

Za sve ljubitelje kupovine u vreme sniženja ovo je jedan zanimljiv period u Beču (i Austriji) jer svi popularni lanci prodavnica nude velike i isplative popuste.

Takozvana letnja rasprodaja počela je u julu, i kako mesec odmiče sniženja su sve veća, a finalno sniženje počinje u avgustu, kad se prave totalne rasprodaje. Kao što je poznato  u julu se prodaje kolekcija proleće/leto od marta meseca.

U  pojedinim prodavnicama u toku cele godine postoje specijalni rafovi  gde se nalazi gaderoba sa popustom iz prošlih i prošlogodisnjih kolekcija, ali ne tako snižena kao u toku letnje rasrodaje.

Prodavnice sa trenutno najboljim sniženjima su Humanic i Stiefelkönig, H&M, Zara,  Intimissimi i druge.

 

Saveti za kupovinu na sniženjima

Gužve u prodavnicama, glasna muzika i odeća koja je najčešće neuredno složena na policama često bez cene su česta slika na sniženjima. Kako biste izbegli haos i kupovinu na brzinu ( garderobe koja vam zapravo i ne treba), najbolje je odabrati artikl, skloniti se malo u stranu i sami na miru izračunajte isplati li vam se kupiti taj komad garderobe ili ne.

Većina nas u kupovinu odlazi posle radnog vremena, kada su centri pretrpani, a gužva je neizbežna. Ovi faktori veoma utiču na  strpljenje i onda mnogi donose odluku o kupovini nepotrebnih proizvoda. Zato je najbolje, ako imate mogućnost, da izbegavate kupovinu na sniženjima vikendom i kasno popodne.

Ukoliko niste zadovoljni asortimanom u Beču, pogledajte šta sve možete pronaći u Outlet šoping centru Parndorf.

 

Šoping u Beču

Šoping u Beču je pravi događaj za Bečlije, ali i za veliki broj turista koji posećuju austrijsku prestonicu.  Veliki broj butika, zanimljive robne kuće, male specijalizovane prodavnice na svakom koraku mame kupoholičare na kupovinu.

Najelegantnije šoping-ulice u Beču nalaze se u centru grada u glavnoj pešačkoj zoni  „Kerntnerštrase“ (Kärntnerstraße) i „Graben“ gde su smeštene prodavnice najekskluzivnijih svetskih marki. Zapadno od centra grada se nalazi čuvena šoping ulica Mariahilfer štrase, sa brojnim prodavnicama za svačiji ukus.

Veliki šoping molovi su takođe popularni za veliki šoping. Najpoznatiji su Shopping City Süd, na periferiji grada, Donau centar (Donau Zentrum) u 22. bečkom becirku, Lugner City kod zapadne železničke stanice  Westbahnhof i  “G3” na adresi G3 Shopping Resort Gerasdorf.

U svima njima je mešavina radnji svih vrsta i marki, kao i lokala i kafića za oporavak posle šopinga.

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Trgovine u Beču: Da li će prodavnice raditi i nedeljom?

Luksuzni šoping centar umesto Leiner prodavnice na Mariahilfer Straße

Restorani u Beču: Unapred plaćanje računa u bečkim restoranima

Ikea u Beču: Počeli radovi na novoj filijali kod stanice Westbahnhof

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava