Novo u Beču: Najveća H&M prodavnica u Austriji

17.08.2019

H&M, odnosno Hennes & Mauritz, uskoro otvara najveću prodavnicu u Austriji, na poznatoj šoping ulici Mariahilfer Straße.

Bild: (c) H&M

Svetski poznata kompanija i modni brend iz Švedske, H&M (Hennes & Mauritz) ima oko 4.700 prodavnica u 69 država sveta.

Dizajnerski tim u Švedskoj upravlja koracima od proizvodnje do planiranja robe, a proizvodnja se odvija u  800 fabrika u Europi i Aziji.

H&M, odnosno Hennes & Mauritz, vodeći modni brend, kada su u pitanju pristupačni trendovi, moderni stilovi i kvalitetna basic garderoba, pored 87 prodavnica u Austriji, uskoro otvara mega prodavnicu na poznatoj šoping ulici Mariahilfer Straße, na broju 47.

Ovo će ujedno biti i najveća filijala u Austriji, veličine oko 3.120 kvadratnih metara, koja će biti raspoređena na čak 4 sprata.

Zbog otvaranja najveće prodavnice do sad u Austriji, dosadašnje dve manje prodavnice na Mariahilfer Straße će uskoro biti zatvorene.

Nova mega prodavnica H&M biće otvorena 29. avgusta 2019. godine, a ljubitelji mode moći će da kupuju odeću i proizvode za negu na specijalno uređenom prostoru.

Dizajn enterijera nove prodavnice će biti urađen u prirodnom stilu sa kombinacijom različitih drvenih površina i tamno sivim čeličnim elementima. Prodavnica će imati i takozvani “živi zid”  zasađen biljkama, a u ulaznom prostoru i veliko drvo. Tople bež i sive nijanse takođe bi trebalo da doprinesu prirodnom izgledu prodavnice.

Osim sveobuhvatnog izbora  nova prodavnica će imati i odeljenje  „H&M Take Care”, gde će kupci imati priliku da preprave svoju odeću, ali i da saznaju  sve pojedinosti o održavanju garderobe.

H&M kompanija okuplja više od 170.000 zaposlenih, različitih nacionalnosti širom sveta i ukoliko ste zainteresovani da radite u H&M prodavnici ili logističkom delu kompanije, aktuelne konkurse za posao u Austriji možete pročitati na zvaničnoj internet stranici H&M karijera.

 

Da li ste znali ? 

Brend H&M ima svoje fanove širom sveta i prešao je dug put od prve prodavnice koju je otvorio davne 1947. godine u švedskom gradu Vasterasu, u blizini  Štokholma.

Osnivač kompanije H&M bio je Šveđanin Erling Persson, koji je  u početku prodavao samo žensku odeću, a prodavnica se zvala “Hennes” što na švedskom znači “njeno” (ono što pripada njoj).  Persson je 1968. godine preselio prodavnicu u prostorije trgovine zvane “Mauritz Widforss”, pa je ime kompanije promenjeno u “Hennes&Mauritz”, tj. skraćeno H&M.

Ideju  za otvaranjem lanca trgovina dobio je kada je posle  II. Svetskog rata putovao u SAD, gde je bio impresioniran njihovim prodavnicama s velikim prometom.

Vlasnički deo u kompaniji H&M nasledio je njegov sin Stefan Persson, čije se bogatstvo danas procenjuje na 30 milijardi dolara. H&M je danas drugi najveći prodavač odeće u svetu.

U Beču se uskoro otvara i nova Ikea prodavnica u centru grada. 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Luksuzni šoping centar umesto Leiner prodavnice na Mariahilfer Straße

Parndorf: Noćna kupovina, rasprodaja do 80% i Beach-Party!

Wardrobing: Kupljena garderoba se nosi i vrati!

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava