Leto u Beču se polako ali sigurno vraća: Svakog dana sve toplije vreme

03.07.2018

Leto u Beču i toplije vreme se postepeno vraća i do kraja nedelje dnevne temperature će se svakog dana povećavati do 31 °C.

Posle relativno hladnijeg vremena za ovo doba godine, po najavama meteorologa, do kraja nedelje bi temperature trebale da se kreću od 25 do 30 °C, ali ipak sa prolaznim oblacima, grmljavinom i padavinama.

Utorak
Sunčano i toplo. Sunce će sijati celi dan, ponekad i iza prolaznih oblaka. Popodne će biti toplo, temperatura će se u toku dana  povećavati  na 27 ili čak 28 stepeni. Vetra neće biti, samo blag umeren sa severoistoka.

Sreda
Pravi dan za kupanje i sunčanje. Sunce će sijati tokom celog dana, sa prolaznim naoblačenjem u prepodnevnim satima. Blag vetar, a temperatura će popodne dostići 29 ili 30 stepeni.

Četvrtak
Sunčan i vruć dan. Temperatura se povećava na 32 stepena. Pored toga, umeren do malo jači južni vetar, a u  večernjim satima grmljavina nije u potpunosti isključena.

Petak
U petak, sunce i gusti oblaci će se smenjivati, što može dovesti do padavina i grmljavine u toku popodneva. Jači vetar sa Zapada, temperatura oko 29 stepeni.

U subotu, na početku dana, očekuju se gusti oblaci, pa čak i kratka oluja, ali tokom dana sunce će se izboriti i sve više i više sijati na nebu. Uz jači severozapadni vetar, biće vreo dan sa temperaturom oko 30 stepeni.

U nedelju  takođe sunčan dan ali mogući su manji oblaci  i malo grmljavine. Pored toga, živahan severozapadni vetar i temperatura do 31 stepen, predstavljaće savršen dan za kupanje na nekom od brojnih kupališta i bazena u Beču.

U istočnim i jugoistočnim predelima Evrope i na Balkanskom poluostrvu u utorak biće oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom . U ostalim predelima biće uglavnom suvo. Najhladnije će biti u Poljskoj sa temperaturom oko 20°C, a najtoplije u Španiji sa temperaturom do 40°C.

Na jugu i jugoistoku Balkanskog poluostrva i u oblasti Egejskog mora očekuju se  veoma obilni pljuskovi i grmljavine. Na severozapadu poluostrva biće uglavnom suvo. Maksimalna temperatura od 19 do 27°C.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: Jezera u Austriji: Kvalitet vode ponovo „odličan“

 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava