Maskenbal u Beču: Karneval u kome učestvuje ceo Beč

16.02.2020

U subotu 2. marta u Prateru se održava velika maskenbalska proslava (Großer Wiener Faschingsumzug). Početak parade je u 14:00 časova.

(c) pixabay

Velika maskenbalska proslava (Großer Wiener Faschingsumzug)  je tradicionalna manifestacija i karnevalska povorka  koja se održava svake godine u  bečkom Prateru.

Više od 1.000 učesnika učestvovaće u takmičenju za najbolji kostim i masku, a velika parada  održaće se u subotu 22. februara  2020. godine sa početkom u 14:00 časova.

Prerušeni gusari, klovnovi, prinčevi i princeze stavljaju osmeh na lice i svi zajedno učestvuju u maskenbalu i prikazuju živopisni svet mašte. Dakle, obucite omiljeni kostim, našminkajte se i obavezno budite deo povorke u Prateru! Znatiželjni, naravno, mogu samo posmatrati ovu nezaboravnu manifestaciju.

Za sve male posetioce koji  kostimirani dođu u Prater i žele da posete Planetarijum obezbeđen je besplatan ulaz za brojne predstave koje se tamo odvijaju.
Od 14:00 časova, počinje velika maskenbalska parada, a manifestacija se završava u 17:00 časova.

Program
14:00: Početak parade Riesenradplatz
14:30 – 15:30: Dance ipriredba  Vienna Dance Kids | Riesenradplatz
15:00 – 19:30: Besplatan ulaz sa kostimima u Planetarijumu na Prateru
16:30:  Ceremonija proglađenja najboljih kostima| Riesenradplatz
16:30: Žurka sa  DJ-em | Riesenradplatz
od 18:00:  After-Show-Party | Gössereck

Više informacija na zvaničnoj internet stranici Pratera-a.

Osim tematskih aktivnosti posvećenih maskenbalu posetioci mogu uživati i u ostalim atrakcijama na Prateru, posebno u vožnji na Velikom točku .

Porodična zabava u gradskoj kući Rathaus

Kada: Nedelja, 23. februara 2020.
Vreme: od 14:00 do 17:30 časova
Gde: Bečka gradska kuća Rathaus

Najveći porodični karneval u Beču održava se u nedelju 23. februara 2020. godine u svim dvoranama bečke Gradske kuće. To je živopisna zabava u kombinaciji sa raznim muzičkim i scenskim nastupima, lutkarskim pozorištem, Luftburgom i mnogim drugim atrakcijama i ponudama. Muzički kvizovi, diskoteka za decu i emisija Punch i Judi očekuju goste karnevalske zabave u gradskoj kući.

Cene ulaznica:
Odrasli: 5,50 €  u predprodaji / 6,00 €  na blagajni
Za prvo dete: 4,00 €  u predprodaji / 4,50 €  na blagajni
Za svako dodatno dete: 3,00 € u predprodaji / 3,50 evra na blagajni
Broj mesta za stolovima: 2,20 evra po sedištu
Za decu do drugog rođendana ulaz je  besplatan!

Ulaznice možete rezervisati putem broja telefona  01/401 25 DV 11

 

Karnevali

U vremenu pre korizme (deo crkvene godine u trajanju od 40 dana u kojem se katolički vernici  pripremaju za Uskrs) širom sveta se održavaju  karnevali, a zaljubljenicima u te kostimirane zabave najvažniji je dobar provod i što duža i kreativnija maškaradna povorka. Najpoznatiji  svetski karnevali  su u Rio de Žaneiru, Venecijanski karneval i  Mardi Gras u Nju Orlensu.

Svake godine 11. novembra u samom centru Beča, na Grabenu,  zvanično otpočinje sezona balova i maskenbala u Beču koja traje čitavu zimu, a u okviru koje se održi više od 450 balova i na hiljade maskenbala.

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Sezona balova u Beču počinje s masovnim plesom u centru grada

Bečka atrakcija: Veliki točak na Prateru se okreće 121 godinu

Dvorac Šenbrun u Beču: Sjajna zabava za najmlađe posetioce

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava