Nastava u bečkim školama: Učenje uz pčelicu Bee-Bot

14.11.2019

Nastava u bečkim vrtićima i školama dobila je novo pomogalo za učenje u vidu robota, pametne pčelice Bee-Bot, sa kojom će deca učiti na zanimljiviji način.

©PID/VOTAVA

Zahvaljujući saradnji bečkog udruženja za promociju medijskih aktivnosti, u sklopu školske nastave “Wiener Bildungsserver” i gradskih biblioteka, u bečke vrtiće i škole je stigao mali robot za učenje programiranja Bee-Bot.

Bee-Bot je namenjen za podršku digitalnog obrazovanja i nastave u školskim ustanovama, i pored simpatičnog izgleda, imena i smislene namene, pametna pčelica Bee-Bot  sadrži paket materijala u obliku kartica i tematskih polja, koja se u nastavi mogu koristiti za približavanje ove kompleksne materije deci.

Nastava sa novim robotom izgleda tako da se Bee-Bot može programirati putem strelica na leđima, a zatim se ona kreće i rotira u različitim smerovima. Na ovaj način novo pomagalo u nastavi dozvoljava unos i do 40 uzastopnih naredbi. Putem unošenja koraka i naredbi najmlađi korisnici ne samo da rade na osnovnim konceptima programiranja, nego i treniraju prostorno i analitičko razmišljanje.

Bečke biblioteke će imati oko  25 Bee-Bot robota na raspolaganju, koji će pedagozi moći besplatno da iznajme i uvrste u program nastave.

Ukoliko se projekt pokaže uspešnim, Grad Beč će organizovati posebne radionice za svoje prosvetne radnike, kako bi dalje razvijali kvalitetniju nastavu i podučavanje programiranja u predškolskom i osnovnom obrazovanju.

Inače, Školska godina 2019/20 u Austriji je donela i neke nove propise za učenike osnovnih i srednjih škola. Za nepoštovanje pojedenih se plaća i kazna, a sve u cilju kako bi se nastava odvijala nesmetano i učenici uspešno završili školsku godinu.

 

NAJNOVIJE VESTI-NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Mladi moraju da se obrazuju do 18 godina!

Škole i vrtići u Beču: Izgradnja devet novih obrazovnih kampusa

Praznici u Austriji: Ovo su najvažniji datumi u školskoj godini 2019/20

Beč: Besplatna pomoć u učenju – “Förderung 2.0“

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava