Nataša Veljković i Milica Zulus zajedno na koncertu u Hofburgkapelle

08.05.2023

Čuvena pijanistkinja Nataša Veljković i violinistkinja Milica Zulus održaće zajednički koncert 1. juna 2023. godine, u posebnom ambijentu Hofburgkapelle u Beču.

Nataša Veljković, jedna od najpoznatijih pijanistkinja u Austriji, i njena ćerka, mlada i uspešna violinistkinja Milica Zulus održaće zajednički koncert  1.juna 2023. godine, u Hofburgkapelle Schweizerhof u bečkom Hofburgu.

Nataša i Milica izvešće raznovrstan program kao violina solo, klavir solo i violina-klavir duo. Pored svetski poznatih kompozitora Baha, Betovena i Šuberta (koji su kao hor pevali  u bečkoj Hofmuzik kapeli), u fokusu su i kompozitori Dora Pejačević (čija će 100. godišnjica smrti biti proslavljena 2023. godine) i Elizabeta von Herzogenberg.

Uprkos mladosti, Milica Zulus je već osvojila brojne prve nagrade na međunarodnim takmičenjima violinista, a osvojila je i publiku na svojim koncertima u  Koncerthaus-u u Beču i Konzerthaus-u u Berlinu i oduševljavala publiku na festivalima u Nemačkoj i inostranstvu.

Nataša Veljković je studirala klavir u Beču, Njujorku i Ženevi i održala je koncerte širom sveta sa međunarodno poznatim orkestrima i dirigentima. Snimila je brojne CD-ove i sada prenosi svoje veštine kao profesor na Univerzitetu za muziku i scenske umetnosti u Beču.

Koncert se održava u posebnom ambijentu bečke Hofburgkapelle, jednog od najstarijih delova carske palate Hofburg. Inače, na ovom mestu je i sedište  Hofmusikkapelle, koja je osnovana 1498. godine i sastoji se od Hora bečkih dečaka i članova Bečke filharmonije i hora Bečke državne opere.

Koncert Nataše Veljković i Milice Zulus će se održati u sklopu festivala WIR SIND WIEN.FESTIVAL, sa početkom u 19.30 časova. Ulaz je besplatan. Zbog ograničenog broja mesta potrebno je da rezervišete ulaznicu na platformi NTRY na linku  ili na mejl adresi manfred@matzka.wien

 

Konzert Veljković & Zulus
WIR SIND WIEN.FESTIVAL in der Hofburgkapelle
Veranstaltungsort: Hofmusikkapelle Schweizerhof, Hofburg Wien
Schweizerhof, Hofburg, 1010 Wien, Österreich
Donnerstag, 01. Juni 2023
Beginn: 19:30 Uhr
Ende: Donnerstag, 01. Juni 2023, 20:40 Uhr
Künstler: Violine, Klavier Milica Zulus, Nataša Veljković

 

Program

J. S. Bach
Partita für Violine E-Dur, BWV 1006
Gavotte en Rondeau

L. van Beethoven
Sonate Für Klavier und Violine Nr 8, G-Dur
op 30 Nr 3

Elisabeth von Herzogenberg
aus den 8 Klavierstücken Nr 1 und Nr 8

Dora Pejačević
2 Nocturnes op 50

Franz Schubert
Fantasie für Violine und Klavier C-Dur
D 934
(ca. 70 Minuten, ohne Pause)

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

 

Humanitarni koncert u dvorcu Laudon za Tehnološku školu u Paraćinu

Nataša Veljković i Dragana del Monako zajedno na koncertu u Beču

Austrija i Srbija: Najuspešnije žene koje su doprinele jačanju kulturnih veza

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava