Lečenje u Beču: Beč dobija 16 novih zdravstvenih centara

24.01.2020

Lečenje pacijanata u Beču biće prošireno u vidu novih zdravstvenih centara koji će biti raspoređeni po čitavom Beču, u blizini gradskih bolnica.

(c) pixabay

Grad Beč se trudi da svojim građanima omogući što bolju zdravstvenu zaštitu, pa je u tom cilju odlučeno da se osnuje novih 16 centara za pružanje usluga u oblasti zdravstva. Novi zdravstveni centri biće raspoređeni po čitavom Beču, prvenstveno u blizini gradskih bolnica, kako bi se poboljšala saradnja ovih zdravstvenih institucija.

Želja Grada Beča je da se smanje gužve u bolničkim ambulantama tako što će se preko budućih zdravstvenih centara ugovarati termini za dalje preglede i konsultacije sa lekarima specijalistima. Grad će u ovaj oblik poboljšanja zdravstvene zaštite investirati 22 miliona evra, a za realizaciju projekta će biti nadležni Lekarska komora Beča i bečki zavod za zdravstveno osiguranje, WGKK.

Dogovoreno je takođe, da subotom, nedeljom i praznicima u vremenu od 10:00 do 15.:00 časova u Beču budu na raspolaganju tri ordinacije za lečenje dece i mladih u slučaju akutnih bolesti. To bi trebalo da bude olakšanje za roditelje pre svega u vreme epidemije gripe, kada su gužve i najveće.

A da bi se briga o deci i mladima, ali i ostalim pacijentima u oblasti opšte medicine još više poboljšala, planirano je da se proširi radno vreme, tako da će praktični lekari ponuditi dodatnih 52.000 sati za lečenje pacijenata u Beču.

 

Besplatni zdravstveni saveti na telefonu 1450

 

Stanovnici Beča, ali i ostalim delova Austrije, kao pomoć u lečenju koriste i besplatan info-telefon 1450, koji je dostupan sedam dana u nedelji i 24 časa dnevno. Građani putem ovog telefonskog broja mogu dobiti besplatne savete u vezi sa svojim zdravljem i zdravstvenim dilemama i problemima.

 

Za hitne slučajeve: Aplikacija  „Rettung“

U hitnim slučajevima veoma je važno da medicinska pomoć stigne što pre. Kako bi se skratilo vreme čekanja na stručnu medicinsku pomoć, u Beču postoji aplikacija za hitne slučajeve. Nedavno je predstavljena ova aplikacija za pametne telefone pod nazivom  „Rettung“ koja treba da omogući da pomoć u stigne  mnogo brže nego do sada.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Vakcinacija: Kako i gde primiti vakcinu protiv gripa u Beču

 

Aplikacija za putovanje: Korisne informacije i pomoć u slučaju nužde

Kurs za mršavljenje i zdravu ishranu za decu u Beču

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava