Biciklom po Beču: Besplatna aplikacija za lakšu vožnju i snalaženje

15.04.2015

Vožnja biciklom po Beču mnogo će biti jednostavnija zahvaljujući aplikaciji za mobilne telefone koja je specijalno prilagođena biciklistima.

(c) Citybike Wien

Aplikacija za mobilne telefone Bike Citizens  sadrži i paket koji se može besplatno skinuti i koristi za vožnju biciklom po Beču. Bečka agencija za mobilnost je svoju dosadašnju kartu sa biciklističkim stazama dopunila besplatnom navigacijom koju biciklisti mogu pratiti uz pomoć pametnih telefona.

„Aplikacija omogućava da se pronađe dobra i sigurna trasa za vožnju biciklom po Beču.  To je motiv da se ljudi više kreću biciklom i to je za Bečku agenciju za mobilnost bio odlučujući razlog da besplatno ponudi ovu aplikaciju za Beč“, kaže Martin Blum , koji je u gradskoj upravi zadužen za biciklistički saobraćaj.

Nova aplikacija nudi stanovnicima Beča novi servis koji odgovara najaktuelnijim tehničkim standardima i koji je prilagođen vožnji biciklom po gradu. Sistem navigacije  radi i bez interneta, olakšava snalaženje biciklista u Beču i besplatna je.

 

Sigurno i lako do cilja

Aplikacija Bike Citizens prilikom određivanja trase računa dužinu staza  za bicikliste, sadrži podatke o jednosmernim ulicama i trakama za autobuse koje su otvorene i za bicikliste, navodi preko sporednih ulica i poznaje prečice. Zahvaljujući  aplikaciji biciklisti u Beču se mnogo lakše mogu pronaći ciljevi, do kojih se ne dolazi baš svakoga dana biciklom.

Skidanje aplikacije

Prvo treba skinuti aplikaciju Bike Citizens koja je na raspolaganju za iPhon u App Store (od verzije iOS 7) i za android u Google App Store (od verzije 2,3). Pošto se aplikacija uspešno instalira, može se besplatno preuzeti i paket za grad Beč.

 

Nemate bicikl? Imate Citybike!

Ako živite u Beču i nemate svoj ili vam u goste dođu prijatelji bez bicikala, možete koristiti „javne bicikle“. Citybikes je moguće iznajmiti i vratiti na svakoj od 120 Bike-stanica u Beču. Sve detaljne informacije saznaćete na internet stranici Citybike Wien.

Da li ste znali da u Beču postoji preko 1.300 kilometara uređenih biciklističkih staza koje stanovnikepodstiču da što češće koriste bicikl. Bicikli u Beču danas igraju vrlo važnu ulogu, i to ne samo kao sredstvo za rekreaciju, već i kao svakodnevno prevozno sredstvo.

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Novo u Beču: Gradski voz S-Bahn vozi i noću

Naše zdravlje: Projekat za lepši i kvalitetniji život u Beču

Bečki zoološki vrt ponovo proglašen za najbolji u Evropi

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava