Parkovi u Beču kao kreativne igraonice za decu i mlade

14.06.2024

U parkovima u Beču se deci i mladima pruža širok spektar mogućnosti neformalnog učenja kao i igre za aktivno provođenja slobodnog vremena.

Foto @pixabay

Gradske vlasti Beča u mnogobrojnim parkovima širom grada nude interaktivne programe za mališane i tinejdžere koji uključuju različite igre, radionice i izlete.

Nekoliko putanedeljno u fiksnim terminima 260 kvalifikovanih radnika aktivno radi sa decom i mladima u 160 parkova kao i u školskim, sportskim i stambenim obektima. Cilj je skladan suživot različitih generacija i kultura.

Program provode neprofitna udruženja koja su specijalizovana za rad sa decom i mladima, a finansiraju i podržavaju 23 bečka okruga. U duhu participacije, deca i mladi mogu aktivno učestvovati u kreiranju ponuda. U parkovima se deci i mladima pruža širok spektar mogućnosti neformalnog učenja pri čemu se koriste pedagoške metode socijalne i kulturne animacije kao i igre za aktivno provođenja slobodnog vremena.

Pored toga, podstiče se i razvoj emocionalnih, kognitivnih i motoričkih veština. Dodatno su tu aktivnosti poput izleta u rekreativne zone, turniri, posete bazenima, bioskopima i muzejima. U aktivnosti se uključuju i roditelji, staratelji i starije osobe.

Sadržaj koji se nudi je prilagođen interesima, potrebama i životnom okruženju dece i mladih, pritom i oni sami mogu aktivno učestvovati u njegovom kreiranju. Učešće je na dobrovoljnoj bazi i besplatno.

Kad već spominjemo parkove, čak 53%  teritorije Beča su zelene površine i po ovom kriterijumu Beč zauzima prvo mesto među svim velikim gradovima u Evropi.

Parkovi gde se trenira

U želji da podstakne građane da se što više kreću na svežem vazduhu Grad Beč je izgradio dva specijalno opremljena motorička parka. Jedan se nalazi pored prihvatilišta za životinje „TierQuarTier“ u 22. becirku, a drugi u parku „Helmut Cilk“, pored Glavne železničke stanice.

motorikpark (c) Fb

Motorički parkovi u Beču su opremljeni brojnim spravama i nude različite mogućnosti vežbanja za sve uzraste. Da li je u pitanju zabava ili ozbiljan trening motorički parkovi stoje svim korisnicima besplatno na raspolaganju.

Više informacija možete pronaći na internet stranici Motorički parkovi u Beču.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Beč je izabran za najzeleniji grad na svetu

Restorani u Beču okruženi zelenilom i sa pogledom na park

Parkovi gde se trenira: Motorički parkovi u Beču za sve uzraste

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava