Posao u Beču: Pratioci za osobe sa posebnim potrebama

26.11.2013

Posao pratioca ne podrazumeva samo negu već pratnju, podršku i savetovanje u oblasti obrazovanja, radnog mesta, slobodnog vremena i ostalog.

(c) pixabay

Bečka škola za socijalna zanimanja (Wiener Schule für Sozialberufe – WiSOZ) poziva zainteresovane na obrazovanje za socijalne radnike i pratioce za osobe sa posebnim potrebama. Fokus nastave za pratioce sastoji se  na pratnji, stvaranju međuljudskih odnosa i podržavanje osoba sa posebnim potrebama u brojnim sferama života.
Ovo zanimanje  i posao pratioca ne podrazumeva samo negu već pratnju, podršku i savetovanje u oblasti obrazovanja, radnog mesta, slobodnog vremena i ostalog.

Prvi sledeći kursevi počinju 17. februara 2014. godine, a prijave se mogu poslati do početka decembra. Predavanja se održavaju u večernjim satima, tako da ne utiču na već postojeće radne obaveze trenutni posao kandidata.

Detaljnije informacije o zanimanju pratioci za osobe sa posebnim potrebama. 

Telefon: 05 05 379 – 70 250 (Ponedeljak do petka od 07:30 do 15:30 časova)

E-Mail: office@awz-wien.at

 

Za osobe sa posebnim potrebama u Beču  postoje različita savetovališta, kao na primer  BIZEPS (Centar za samoodređeni život / Zentrum für Selbstbestimmtes Leben) i  ÖZIV (Austrijski savez invalida /Bundesverband – Interessenvertretung für Menschen mit Behinderungen) su ustanove  koje daju odgovore na opšta pitanja. Težište rada ostalih organizacija je profesionalna integracija i razvoj osoba sa hendikepom, kao što su organizacije Mladi na delu / Jugend am Werk  i Bečka mreža za integraciju / Wiener Integrationsnetzwerk WIN.

Slepe osobe i osobe s oštećenim vidom imaju posebnu ustanovu, kao i ljudi koji su gluvi ili imaju psihičke i neurološke probleme i oboljenja.

 

ROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

 

Dementne osobe u bečkom javnom prevozu

Besplatna vožnja za pratioce osoba sa posebnim potrebama

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava