Sajam kućnih ljubimaca: Raj za ljubitelje životinja u Beču

18.02.2020

Sajam kućnih ljubimaca koji će se uskoro održati u Beču je najveći događaj ove tematike u Austriji. Posetioce sajma očekuju brojni izlagači, besplatni veterinarski saveti ali i zabavan program.

Sajam kućnih ljubimaca je jedinstvena prilika za ljubitelje i vlasnike kućnih ljubimaca da se na jednom mestu informišu i upoznaju sa novim proizvodima, kupe opremu i hranu po promotivnim cenama, saznaju i nauče nešto novo, i mnogo drugih zanimljivosti vezano za životinje.

U subotu i nedelju, 07. i 08. marta 2020. godina u Marx Halle Wien održaće se bečki  “Sajam kućnih ljubimaca” (Haustiermesse Wien). Ovo je najveći događaj ove tematike u Austriji i nezaboravan doživljaj za istinske ljubitelje i vlasnike životinja.  Sajam se održava već 13 godina zaredom, a na ovogodišnjem sajmu predstaviće se 220 izlagača iz cele Evrope.

Brojni show programi, takmičenja, predavanja i praktičnih mogućnosti očekuje posetioce koji dođu na Sajam kućnih ljubimaca u Beču. Ovogodišnja atrakcija sajma su izložbe pasa i mačaka sa oko 200 učesnika, Evropsko prvenstvo sa mnogim poznatim starterima, kasting za austrijsku “pseću zvezdu” sa žirijem, Leonaid Beljakov sa psećom komedijom i moge druge.

 

Vlasnici svih vrsta kućnih ljubimaca kao što su psi, mačke, životinje iz akvarijuma i terarijuma i ostalih, dobiće sve važne informacije o nezi, adekvatnom okruženju za životinje i mnogobrojne savete.

VIDEO – Sajam životinja 2017.

 

Postoji mogućnost kupovine životinja, ali samo određenih vrsta kao što su ribe, insekti, puževi, miševi, činčile, hrčkova i sličnih.  Odgajivači pasa i mačaka isključivo će predstavljati svoje životinje, ali ih na sajmu neće prodavati.

Možete povesti i Vašeg psa na sajam, ali uz obavezno prikazivanje pasoša sa vakcinama i vakcinacije protiv besnila (IMPFPASS und gültige Tollwutimpfung).

Vakcinacija protiv besnila mora biti stara najmanje 21 dan. Ukoliko nemate ove dokaze, Vaš pas neće moći da uđe na sajam!

Za pse mladunce koji su strari manje od 6 meseci nije potreban dokaz  vakcinacije protiv besnila.
Od metro stanice U3 – Erdberg organizovan je besplatan  shuttle bus do Marx Halle.

Više informacija i program možete pročitati na zvaničnoj Internet stranici Sajam kućnih ljubimaca u Beču.

Kada: 7. i 8. mart 2020.
Od 10:00 h do 18:00 h
Gde: MARX Halle, Karl Farkas Gasse 19, 1030 Wien
Cena ulaznice:
8 € dnevna karta za odrasle od 16. godina
5,00 € dnevna karta za decu od 6 do 15 godina

Deca do 5 godina ne plaćaju ulaz na sajam. 

 

Psi i mačke kao kućni ljubimci u Beču

U Beču je 2017. godine živelo preko 56.000 pasa i 250.000 mačaka, koji spadaju u najdraže kućne ljubimce stanovnika. U mnogim stanovima ljudi, međutim, drže i ptice, sitne glodare i ribice.

Za držanje životinja u iznajmljenom stanu mora se posedovati dozvola Uprave zgrade (Genehmigung der Hausverwaltung). Držanje kućnih ljubimaca je regulisano Zakonom.

Ko u Austriji nabavi psa, mora pohađati stručni kurs / Sachkunde-Kurs. Dokaz o pohađanju kursa se mora priložiti prilikom prijave psa. Uz to, moraju plaćati i gradski doprinos/Abgabe, poznat kao “porez na pse” ( “Hundesteuer”). U Beču se ovaj porez mora plaćati za svakog psa starijeg od tri meseca, a psi vodiči za slepe osbe su izuzeti.

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Novo u Beču: Otvoreno prvo zajedničko groblje za ljude i životinje

Kupališta za pse u Beču : Posebne zone za kupanje kućnih ljubimaca

Novčane kazne još veće: Nove mere za vlasnike opasnih pasa u Beču

Kurs prve pomoći za vlasnike pasa: Kako pomoći svom psu u kritičnim situacijama

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava