Sajam kućnih ljubimaca 2023: Raj za ljubitelje životinja u Beču

01.03.2023

Sajam kućnih ljubimaca koji će se uskoro održati u Beču je najveći događaj ove tematike u Austriji. Posetioce sajma očekuju brojni izlagači, besplatni veterinarski saveti, ali i zabavan program.

Sajam kućnih ljubimaca je jedinstvena prilika za ljubitelje i vlasnike kućnih ljubimaca da se na jednom mestu informišu i upoznaju sa novim proizvodima, kupe opremu i hranu po promotivnim cenama, saznaju i nauče nešto novo, i mnogo drugih zanimljivosti vezano za životinje.

U subotu i nedelju, 04. i 05. marta 2023. godina u Marx Halle Wien održaće se bečki  “Sajam kućnih ljubimaca” (Haustiermesse Wien 2023). Ovo je najveći događaj ove tematike u Austriji i nezaboravan doživljaj za istinske ljubitelje i vlasnike životinja.  Sajam se održava već 15 godina unazad, a na ovogodišnjem sajmu predstaviće se 180 izlagača iz cele Evrope.

Brojni show programi, takmičenja, predavanja i praktičnih mogućnosti očekuje posetioce koji dođu na Sajam kućnih ljubimaca u Beču. Ovogodišnja atrakcija sajma su izložbe pasa i mačaka, kasting za austrijsku “pseću zvezdu” sa žirijem, Leonaid Beljakov sa psećom komedijom i moge druge.

 

Vlasnici svih vrsta kućnih ljubimaca kao što su psi, mačke, životinje iz akvarijuma i terarijuma i ostalih, dobiće sve važne informacije o nezi, adekvatnom okruženju za životinje i mnogobrojne savete.

Postoji mogućnost kupovine životinja, ali samo određenih vrsta kao što su ribe, insekti, puževi, miševi, činčile, hrčkova i sličnih.  Odgajivači pasa i mačaka isključivo će predstavljati svoje životinje, ali ih na sajmu neće prodavati.

Možete povesti i Vašeg psa na sajam, ali uz obavezno prikazivanje pasoša sa vakcinama i vakcinacije protiv besnila (IMPFPASS und gültige Tollwutimpfung).

Naravno vaš pas ne plaća ulaz!

Vakcinacija protiv besnila za sve pse svih uzrasta mora stara najmanje 30 dana.
Ukoliko nemate ove dokaze, Vaš pas neće moći da uđe na sajam!

PAŽNJA: Prema zakonu MA60, od 2020. godine, SVAKOM psu će biti potrebna vakcinacija protiv besnila , uključujući i štence!
Sve detalje o vakcinaciji protiv besnila možete pronaći ovde…


Od metro stanice U3 – Erdberg organizovan je besplatan  shuttle bus do Marx Halle.

Više informacija i program možete pročitati na zvaničnoj Internet stranici Sajam kućnih ljubimaca u Beču.

Kada: 4. i 5. mart 2023.
Od 10:00 h do 18:00 h
Gde: MARX Halle, Karl Farkas Gasse 19, 1030 Wien
Cena ulaznice:
10 € dnevna karta za odrasle od 15. godina
6 € dnevna karta za decu od 6 do 15 godina

Deca do 5 godina ne plaćaju ulaz na sajam. 

 

Psi i mačke kao kućni ljubimci u Beču

U Beču je 2017. godine živelo preko 56.000 pasa i 250.000 mačaka, koji spadaju u najdraže kućne ljubimce stanovnika. U mnogim stanovima ljudi, međutim, drže i ptice, sitne glodare i ribice.

Za držanje životinja u iznajmljenom stanu mora se posedovati dozvola Uprave zgrade (Genehmigung der Hausverwaltung). Držanje kućnih ljubimaca je regulisano Zakonom.

Ko u Austriji nabavi psa, mora pohađati stručni kurs / Sachkunde-Kurs. Dokaz o pohađanju kursa se mora priložiti prilikom prijave psa. Uz to, moraju plaćati i gradski doprinos/Abgabe, poznat kao “porez na pse” ( “Hundesteuer”). U Beču se ovaj porez mora plaćati za svakog psa starijeg od tri meseca, a psi vodiči za slepe osbe su izuzeti.

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Novo u Beču: Otvoreno prvo zajedničko groblje za ljude i životinje

Kupališta za pse u Beču : Posebne zone za kupanje kućnih ljubimaca

Novčane kazne još veće: Nove mere za vlasnike opasnih pasa u Beču

Kurs prve pomoći za vlasnike pasa: Kako pomoći svom psu u kritičnim situacijama

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava