Srbija: Policija počinje sa kažnjavanjem za novi prestup

27.04.2018

Ukoliko krećete na put ka Srbiji, obratite pažnju za brzinu kojom vozite. Od petka 27. aprila, saobraćajna policija počine sa kažnjavanjem prekoračenja srednje brzine od 120 kilometara na sat.

Mnogi  će produženi vikend  iskoristiti i za odlazak u zavičaj. Praznik pada u utorak, pa ko može uzeće u ponedeljak slobodan dan, i eto prilike da se na nekoliko dana skokne do zavičaja.

Za one koji putuju u Srbiju, trebaju biti oprezni na putevima i voziti optimalnom brzinom.  Saobraćajna policija u Srbiji počeće u petak 27. aprila da kažnjava vozače na osnovu merenja srednje brzine na autoputu na svim naplatnim rampama, objavio je “Blic”.
Domaći vozači će dobijati kazne na kućnu adresu dok će strance zaustavljati patrole na rampama.

Foto (c) RAS SRBIJA

Tako će posle osam meseci zaživeti novi način kažnjavanja vozača zbog prekoračenja srednje brzine od 120 kilometara na sat – na osnovu vremena prolaska od jedne do druge naplatne rampe na autoputu.

Domaći vozači prilikom plaćanja putarine na naplatnoj rampi dobiće na računu i ispisanu informaciju o prosečnoj brzini kojom su vozili na autoputu. Ako je ta srednja brzina veća od 120 na sat, stići će im kazna na kućnu adresu i to tako što će kamera na rampi uslikati tablice na vozilu. S tim što će imati mogućnost da plate odmah kaznu ili se izjasne da nisu napravili prekršaj.

U tom slučaju ići će kod sudije za prekršaje koji će morati da dokaže njihovu krivicu. Strance će saobraćajna policija sankcionisati čim prođu rampu. Očekuje se da već u petak veliki broj bezobzirnih vozača bude na udaru saobraćajnih patrola zbog prvomajskih praznika.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:
Novi granični prelazi između Srbije i Mađarske i Rumunije
VIDEO: Jedna telefonska kartica u Austriji i Srbiji i neograničeno telefoniranje 

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava