Besplatan seminar u Beču: Pravilna ishrana za decu od 1 do 3 godina

16.11.2019

Na seminaru „Pravilno jesti od samog početka“ saznaćete sve o pravilnoj ishrani za normalan rast i razvoj svog deteta u najranijem dobu. Seminar je besplatan.

Krajem 12. meseca, kada dete već jede raznovrsnu hranu koja odgovara njegovom uzrastu i potrebama organizma, ono iz uzrasta odojčeta prelazi u uzrast malog deteta (od 1- 3 godine). Sve je manje prostora za savete pedijatra i porodica je prepuštena sebi.
Međutim, radi se o vrlo važnom, osetljivom razdoblju u kome se formira osnova za pravilan odnos prema hrani koji će dete imati i kao odrasla osoba.

Seminar „Pravilno jesti od samog početka“, u organizaciji austrijskog Ministarstva zdravlja, Wiener Gebietskrankenkasse (WGKK) i Grada Beča, ima za cilj da majkama, kao i njihovim najbližima, približi i objasni pravilnu ishranu za njihove bebe decu. Skoro svaka žena ima nesigurnost kada je u pitanju pravilna ishrana novorođenog deteta.

(c)www.richtigessenvonanfangan.at

Na mnoga pitanja, mame mogu dobiti odgovore ako učestvuju na besplatnom seminaru „Pravilno jesti od samog početka“ jer na predavanju će govoriti stručnjaci iz oblasti dijetologije i nutricionizma.

Ovaj projekat ima tri posebna modula:
1. Tema prvog modula je ishrana za vreme trudnoće
2. Tema drugog modula je period dojenja, ishrana mame i bebe posle porođaja i dohrana bebe
3. Ishrana za malu decu (1 do 3 godine)

Sledeći termini za  seminar “Ishrana za malu decu (1 do 3 godine)” na koje se majke mogu prijaviti i naučuti više o pravilnoj ishrani :

– 11. dezembar 2019. godine od 09:30 do 12:30 časova

Mesto održavanja seminara je Volkshochschule Hernals, Rötzergasse 15, 1170 Wien

Napomena: Zbog sigurnosnih razloga mala deca ne mogu prisustvovati seminaru.

Više informacija o seminaru  na internet stranici „Pravilno jesti od samog početka“ “Richtig essen von Anfang an!”, a prijave putem broja telefona  +43 1 601 22-2813  ili E-Mail adrese richtigessen@wgkk.at

Prilikom prijave treba ostaviti sledeće podatke:

– datum seminara koji želite da posetite
-ime i prezime
-broj telefona
-podatak da li dolazate sami ili u pratnji još jedne osobe

 

Aplikacija za majke sa mnoštvo korisnih informacija

U Austriji postoji aplikacija za mobilne telefone FamilienApp koja trudnicima i majkama pruža mnoštvo korisnih informacija i obaveštava ih o terminima važnim za zdravlje deteta. Reč je o digitalnoj dopuni Mutter-Kind-Pass-a (Pasoš za majku i dete) koji je u Austriji, kao obavezan, uveden pre 40 godina. Pročitajte više u tekstu …

FamilienApp: Aplikacija za majke sa mnoštvo korisnih informacija

 

Kurs za mršavljenje i zdravu ishranu za decu u Beču

Gojazna deca uzrasta od 6 do 14 godina, u Beču imaju priliku da regulišu telesnu težinu ali i da steknu nove navike u ishrani, na kursu “Enorm in Form”.

Od septembra program „Enorm in Form“ će biti dostupan i za decu koja imaju prekomerenu težinu, uzrasta od 6 do 9 godina. Uslov za učešće je da su deca osiguranici  WGKK Bečkog zdravstvenog osiguranja i poseduju specifičan indeks telesne mase.

Kurs za mršavljenje i zdravu ishranu za decu u Beču

 

NAJNOVIJE VESTI-NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Brzo i povoljno: Novi zubi gotovi u Srbiji za samo jedan dan

Nova prodavnica Schlafgarten u Beču ima rešenje za udobno spavanje

Novo u Beču: Ultrazvuk kod ginekologa preko e-kartice

Nova terapija u Beču protiv bolova u vratu, leđima ili krstima

Fanta sadrži dvostruko više šećera u Austriji nego u Engleskoj

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava