STREET POINTS: Igra za održavanje fizičke aktivnosti kod dece

14.10.2020

“Street Points” je igra u kojoj učestvuju najmlađe Bečlije i koja ima za cilj više fičke aktivnosti i očuvanje klime.

Foto (c) Mobilitaetsagentur-Christian Fuerthner

Pandemija koronavirusa je posebno ograničila kretanje djece. Nekadašnje igranje lopte sa prijateljima, preskakanje lastiša ili trčanje na igralištu, palo je u drugi plan. Međutim, sve ovo deci donosi radost, čini ih zdravim i razvija njihove motoričke, socijalne i intelektualne sposobnosti.

Cilj igre “Street Points” je uvođenje više fizičke aktivnosti kod dece, ali i zaštita klime. Ove jeseni 7.000 bečkih đaka iz 27 škola ima priliku da kroz šetnju skuplja bodove, takmiči se i osvaja vredne nagrade.

Kroz igru „Street Points“ djeca u Beču skupljaju bodove za vreme puta do škole, kupovine  ili posete prijateljima. Kako bi se fizička aktivnost ponovo vratila u svakodnevnicu od 2. oktobra do 13. novembra ove godine u ulicama okruga Donaustadt i Liesing postavljeno je po 35 kutija za igru. Igrači skupljaju bodove prislanjanjem senzora uz kutiju, prelaze nivoe i doprinose kolektivnom duhu i uspehu škole.

Na ovaj način bečke gradske vlasti zajedno sa Bečkom agencijom za mobilnost motivišu male stanovnike Beča, ali i njihove roditelje, da kratke udaljenosti prelaze pešice, s obzirom na to da je svaki korak ne samo zdrav nego i direktan doprinos očuvanju klime.

Više detalja i način kako funkcioniše igra pogledajte na zvaničnoj stranici STREET POINT.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava