Privredna agencija Beča: Nove subvencije za bečke firme

10.02.2015

Grad Beč je izdvojio ove godine 40 miliona evra za subvencionisanje bečkih preduzeća. Novac se neće deliti po principu „svakom po malo“, već u skladu sa programima za subvencije koji će biti predstavljeni na manifestaciji „Dan subvencija“ koji će se održati u Gradskoj kući- Rathaus-u.

Foto: c_PID_bohman

Bečka “Privredna agencija” nudi u 2015. godini 20 različitih programa za subvencije u oblastima usluga, lokalnog snabdevanja, kreativne privrede, istraživanja, proizvodnje i mera za očuvanje privredne konkurentnosti grada, a konkurisati mogu preduzeća svih veličina, osnivači firmi i start-up firme, odnosno novostvorene kompanije sa inovativnim idejama. Za projekte je odvojena suma od oko 40 miliona evra. Visina subvencija se kreće od 5.000, pa sve do 1,5 miliona evra za složene istraživačke projekte.
U Gradskoj kući će se 11. februara održati prvi „Dan subvencija“. Tom prilikom će privrednici moći da dobiju kako opšte, tako i individualne informacije o čitavoj ponudi Privredne agencije Beča u oblasti subvencija.
“Ove godine želimo da intenzivno informišemo privrednike o mogućnostima koje im stoje na raspolaganju, a istovremeno i da građanima pokažemo koje rezultate postižu bečka privreda i njeni privrednici“, kaže Renate Brauner, gradska ministarka za privredu.
Ove godine se sa temom „Social Entrepreneurship“ uvodi jedno sasvim novo tematsko težište. „Pomažemo preduzećima koja svojim idejama dugoročno rešavaju socijalne probleme, a time istovremeno zarađuju i novac“, naglašava Renate Brauner.
Prošle godine bečka preduzeća su pokrenula oko 540 novih projekata, čiju je realizaciju finansijski pomogla bečka Privredna agencija.

Program: “Dan subvencija” 11.02.2015.

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava