Uskršnja pijaca ispred dvorca Šenbrun neće biti otvorena ove godine

22.03.2020

Uskršnja pijaca ispred dvorca Šenbrun, koja je jedna od najromantičnijih i najposećenijih u Beču, neće biti otvorena ove godine.

(c) FB Ostermarkt Foto: Gerhard Fally

Svi koji su se radovali da posete čuvenu uskršnju pijacu u Beču, ispred dvorca Šenbrun, ove godine neće moći da uživaju u  šarenilu uskršnjih štandova.

Naime, uskršnja pijaca ispred dvorca Šenbrun, koja je jedna od najromantičnijih i najposećenijih u Beču, neće biti otvorena ove godine.

Uskršnja pijaca, koja je uskoro trebala da bude otvorena, ove godine neće primiti posetioce, a razlog je korona virus koji se proširio na teritoriji Austrije.

Zbog nove uredbe austrijske vlade da sve manifestacije na otvorenom, preko 500 ljudi, budu otkazane, menadžment uskršnje pijace ispred dvorca Šenbrun, saopštio je javnosti i izlagačima da se  Ostermarkt Schloß Schönbrunn 2020, otkazuje.

Kako je najavljeno, traži se rezervni termin i ukoliko to bude izvodljivo, samo će se datum održavanja pomeriti.

U Austriji se zatvaraju brojne institucije kao preventivna mera za sprečavanje infekcije izazvane korona virusom. Između ostalih, pogođeni su bečki Zoološki vrt i dvorac Šenbrun.

Za sada,  uredba će se primenjivati do 3. aprila 2020. godine. Zatvoreni su i Kaiserappartements/Sisi Museum/Silberkammer (Hofburg Wien), muzej nameštaja Hofmobiliendepot,  Hofburg u Insbruku, palata Hof ( Schloss Hof) i palata Nidervajden (Schloss Niederweiden).

Osim brojnih kulturnih institucija koje će zbog nove uredbe u vezi korona virusa,biti zatvorene do aprila meseca, skoro svi veliki događaji u Beču su otkazani.

Bečki gradski maraton planiran za 19. april takođe je otkazan ove godine zbog korona virusa.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Lobau: Bečka džungla i Nacionalni park

Telefonska govornica u Beču koja može da spasi život

 

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava