Kafa u fokusu: Festival kafe u Beču 2020

07.01.2020

Vienna Coffee Festival koji će se održati po šesti put u Beču, od 10. do 12. januara 2020. godine, predstaviće najnovije trendove iz sveta kafe.

(c) Facebook Vienna Coffe Festival

Ljubitelji kafe iz čitave Evrope okupiće se u januaru u Beču na festivalu posvećenom kafi „Vienna Coffee Festival“, koji će se održati u pivari Ottakringer, u 16. bečkom okrugu.

Naime, u poznatoj bečkoj pivari održat će se „Vienna Coffee Festival” koji slavi kulturu bečke kafane i čarobnog toplog napitka kafe, bez kojeg je mnogima svakodnevica nezamisliva.

Bečki festival kafe se održava od 10. do 12. januara 2020. godine i na njemu će se okupiti brojni stručnjaci za kafu iz raznih pržionica, distributeri i proizvođači opreme za njenu  pripremu, ali i brojni promoteri koji će predstaviti najnovije trendove iz sveta ovog popularnog napitka.

Ono što je svakako interesantno za posetioce su i niz predavanja i radionica na kojima će mnogi svetski stručnjaci s publikom podeliti znanja i korisne savete na koji način  pripremiti izvrsnu kafu.

(c) Foto: Facebook Vienna Coffe Festival

Na “Vienna Coffee Festival-u“ će učestvovati i najbolji svetski baristi (barmeni) koji će demonstrirati svoja umeća u pravljenju kvalitetne kafe i fine pene koju pretvaraju u prava umetnička dela. Osim toga, održat će se i takmičenje za austrijske bariste, a pobednici će moći da učestvuju na svetskim takmičenjima u Varšavi i Melburnu 2020. godine.

Uz brojne gastronomske delicije posetioce očekuje najraznovrsnija ponuda napitaka od kafe i imaju priliku da probaju pripremljenu kafu iz Švajcarske, Austrije, Belgije i ostatka sveta, pri čemu će moći da degustiraju i neobične sorte poput koktela na bazi kave, ali i  zelenu kafu. Posebne zanimljivosti za decu i odrasle biće prezentacija tehnike slikanja kafom. Interesantan program festivala upotpuniće i odličan muzički program.

“Vienna Coffee Festival 2020” će se održati u čuvenoj pivari “Ottakringer” u ukupno šest sajamskih hala u kojima će se predstaviti brojni izlagači.

Zvezda festivala je Tim Wendelboe, koji je osvojio prvo mesto na svetskom takmičenju barista, a koji u Kolumbiji već godinama uzgaja, prži i melje svoju kafu.

Koncerti, prezentacije najnovije opreme za pripremanje kafe, pa čak i tematske izložbe umetničkim dela od kafe objediniće na jednom mestu  sve poznavaoce, ali i ljubitelje kafe.

Više informacija na zvaničnoj internet stranici Vienna Coffe Festival. 

Da postoje vrlo neobične vrste napitaka od kafe, pokazala je i velika kompanija “Starbucks” koja je pre nekoliko godina testirala napitak od kafe sa ukusom piva. 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE  NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Genuss-Festival u Beču: Kulinarsko putovanje kroz celu Austriju

Tradicionalno jelo u Austriji: Misteriozni „jetreni sir“ -Leberkäse

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava