Porođaj u Beču: Novi servis za jednostavnu prijavu porođaja onlajn ili telefonom

11. feb 2019 u 09:33

Porođaj u Beču se zahvaljujući novom servisu može prijaviti na jednostavan način putem interneta koji je na 6 jezika ili telefonom.

porođaj

Trudne žene bi trebale što je moguće ranije dogovoriti termin za porođaj u bečkim bolnica. Od 1. februara 2019. godine trudnice u Beču imaju mogućnost da se iz svog stana, preko interneta ili telefonom, prijave za bolnicu u kojoj žele da se porode. Ta mogućnost centralnog prijavljivanja se nudi za Zajednicu bolničkih ustanova grada Beča (Krankenanstaltenverbund), kao i za konfesionalne bolnice Vinzenz Gruppe.

Svake godine u Beču 20.000 dece ugleda svetlo dana. Novi servis trudnicama omogućava da one same, na jednostavan i praktičan način, odluče u kojoj bolnici će njihovo dete doći na svet. Da bi to uradile, potrebno su samo tri jednostavna koraka.

Prvi korak je da se registruju putem onlajna ili telefonom. Tom prilikom buduća majka može da navede imena tri bolnice u kojima bi želela da se porođaj odvija. U 22. nedelji trudnoće saznaće u kojoj se od tri željene bolnice čuva krevet za njen porođaj. Biće pozvana i na razgovor u bolnicu gde će na licu mesta dobiti sve potrebne informacije, a moći će i da na licu mesta pogleda porođajnu salu.

Formular za prijavljivanje internetom je jednostavan i pregledan, a prijavljivanje je moguće na 6 jezika (nemački, arapski, engleski, farsi, ruski i turski). Na odgovarajućoj internet stranici su sve informacije koje su potrebne za prijavljivanje. A one koje nemaju pristup internetu, mogu to da obave i telefonom.

Najveći deo bečke dece se rađa u javnim bolnicama. Za 2019. godinu su  Zajednica bolničkih ustanova grada Beča i bolnice Vinzenz Gruppe obezbedile 18.000 porođajnih mesta. Novi sistem omogućava bolji pregled raspoloživih kapaciteta i mogućnost da se budućim majkama izađe u susret prilikom izbora bolnice.

Sve potrebne informacije nalaze se na internet stranici za trudnice i porođaj u Beču, gde su i detaljne informacije o svakoj od osam bolnica, od stepena opremljenosti, pa sve do mogućnosti brige i nege posle porođaja. Na ovoj internet stranici porodilje mogu da dobiju i  savete oko trudnoće, ishrane, porođaja i babinja.

Prijavljivanje za porođaj telefonom:+43 1/90 801 (od ponedeljka do petka od 08:00 do 18:00 časova).

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 
Grad Beč želi manje porođaja carskim rezom
Aplikacija za majke u Austriji sa mnoštvo korisnih informacija

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava