Srbija na Međunarodnom sajmu „Ferien“ u Beču

14. jan 2019 u 05:47

Republika Srbija se ove godine predstavila u Beču na jednom od najvećih sajmova za putovanja i odmor (Ferien-Messe). Posetioci štanda Republike Srbije imali su priliku da upoznaju brojne turističke destinacija i atraktivne ponude koje Srbija nudi.

(c) Fb Privredna komora Srbije

Turističku ponudu Srbije na Međunarodnom sajmu turizma „Ferien“ u Beču, koji se održao od 10. do 13. januara 2019., predstavili su  privrednici i turistički poslenici.

U  organizaciji Privredne komore Srbije na sajmu u Beču  su predstavljeni Turistička organizacija Vojvodine, Turistička organizacija Niš, Turistička agencija „Experience pro travel-Serbia“ iz Beograda, „Vinski putevi Srbije“, hotel „Premier Akva“ i etno naselje „Vrdnička kula“ iz Vrdnika, Specijalna bolnica „Sokobanja“, Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda“, Specijalna bolnica „Čigota“, JP za upravljanje putničkim pristaništem i marinom „Apatin“, Turistička agencija „Magelan“ iz Novog Sada, Turistička agencija „Kompas tourism&travel“ iz Novog Sada, „Alpha travel see“ iz Subotice, Turistička agencija „Vojvodinašume turist“ iz Petrovaradina, hotel „Aquastar Danube“ iz Kladova, hotel „Nevski“ iz Beograda, Institut za lečenje i rehabilitaciju „Niška banja“ i „City car rent a car“ iz Beograda.

Učesnici ocenjuju da je cilj zajedničke organizacije nastupa privrednika u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, da se turistički proizvodi Srbije približe budućim gostima iz Zapadne Evrope.

Ambasador Republike Srbije u Austriji Nebojša Rodić posetio je  štand Republike Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Beču, ne skrivajući zadovoljstvo što se i Srbija, ove godine, predstavila na ovom sajmu gde se inače predstavlja 850 izlagača iz više od 80 zemalja.

Nada Knežević, direktorka predstavništva Privredne komore Srbije u Austriji istakla je izuzetnu važnost učešća srpskih privrednika iz sektora turizma na ovogodišnjem sajmu.

„Ovim nastupom vraćamo se na tržište koje je nam je izuzetno interesantno. Reč je o jednom od najvećih prodajnih sajmova u Evropi, a prema statistici, trećina ukupnog broja posetilaca uplati minimalno jedan godišnji odmor tokom ovog sajma, koristeći popuste koji se ovde propagiraju“, rekla je Nada Knežević i dodala da Srbija sa Austrijom ima intenzivne privredne veze, u oba smera.

Izvor: Privredna komora Srbije 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: Promocija turističkih atrakcija Vojvodine i druženje uz tamburaše

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava