Bambi iz Beča uspešno organizovao Internacionalni turnir u malom fudbalu

03.09.2020

Internacionalni turnir u malom fudbalu održan je u Beču po peti put, u organizaciji kulturno sportskog društva Bambi.

Kulturno sportsko društvo Bambi iz Beča je krajem avgusta uspešno realizovalo peti po redu Internacionalni turnir u malom fudbalu. Turnir je održan na terenima FC Vienna 2016,  uz pridržavanje svih mera i zdravstvenih propisa na sportskim manifestacijama povodom Covida-19.

Za vredne nagrade, na ovoj već tradicionalnoj sportskoj manifestacij, koja je planirana da se održi u maju ove godine, ali je pomerena za avgust zbog situacije sa korona virusom, takmičilo je 24 ekipa u dve kategorije:  veterani i omladinci.

“Čekali smo pravi momenat da održimo turnir i to samo onda kada je to bezbedno i za takmičare, i za posetioce. Pratili smo situaciju i kada su mere propisane od strane države Austrije to dopustile, osmelili smo se da nastavimo sa organizacijom našeg tradicionalnog fudbalskog turnira”, objašnjavaju iz Bambija.
Uprkos velikom oprezu i kratkom vremenskom periodu za organizaciju ovog vrlo zahtevnog turnira, trud članova kluba Bambi iz Beča se isplatio.

U toku oba dana održavanja, turnir je posetilo više od 1.000 posetilaca koji su iskoristili lep i prijatan ambijent na sportskim terenima Wasserpark da posle dužeg vremena izađu sa porodicama u prirodu, sretnu se sa prijateljima i uživaju u kvalitetnom fudbalu.

“Strepeli smo do poslednjeg dana da li će nam uopšte biti dozvoljeno da organizujemo turnir, zbog vesti koje su stalno pristizale iz medija, a koje se odnose na rast broja obolelih od Covida-19. Naravno, na prvom mestu nam je zdravlje. Razgovarali smo sa predstavnicima ekipa koje su se prijavile na naš turnir i objasnili mere koje smo, radi zaštite svih nas, bili u obavezi da sprovedemo u delo”, kaže Aleksandar Saša Stanković, predsednik KSD Bambi Beč.

Pobednici turnira – Oaza Shop

“Prezadovoljan sam kako je protekao turnir i vrlo sam  zahvalan svim članovima organizacionog tima koji su i ovog puta dokazali da su dorasli velikim manifestacijama i da su spremni da dočekaju i višestruko više gostiju, na čemu sam neizmerno ponosan na sve njih. Takođe bih se zahvalio Ambasadi Republike Srbije i našem ambasadoru Nebojši Rodiću i njegovoj supruzi Jani i svim domaćinima koji su nas velikodušno podržali u organizaciji našeg turnira. Zahvalio bih se i čitavoj sportskoj sekciji našeg kluba bez koje sve ovo ne bi imalo smisla”, kaže Aleksandar Stanković.

Prvog dana turnira fokus je bio na veteranima koji su pokazali zavidnu sportsku spremnost i kvalitet igranja fudbala. Prvo mesto odnela je ekipa EX-YU, drugo mesto Radić-Bau, a treće mesto ekipa Kulturno sportskog društva Bambi.

Ekipa Ex -Yu – Pobednici u kategoriji veterana

Drugi dan Bambijevog turnira otvorio je počasni gost Aleksandar Boričić, dugogodišnji reprezentativac Jugoslavije i Srbije, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije i sadašnji predsednik Evropske odbojkaške Federacije. On je pozdravio omladince i poručio im da je sprot univerzalni jezik koji svi razumeju i poželeo im puno uspeha u takmičenju.

Prvo mesto i pobednik turnira je ekipa Oaza-Shop, drugo mesto ekipa Prestige, i treće mesto Gurman & Co-Sparta.

Drugoplasirani Prestige

Gosti turnira,  jedni od retkih koji su se osmelili  da ove godine dođu u Beč na Bambijev turnir bile su dve ekipe iz udruženja “Vuk Karadžić” iz Trsta. Došli da učestvuju na turniru sa dve ekipe u kategoriji omladinci i veterani, ne želeći da im korona virus prekine dugogodišnju saradnju sa bratskim klubom Bambi.

Veterani iz Trsta

Sledeća velika manifestacija je zimski turnir u malom fudbalu, koji je planiran u novembru ili decembru ove godine. Pogledajte delić atmosfere sa prošlogodišnjeg zimskog Bambijevog turnira.

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava