Mirišljavi metro u Beču: Probni parfemi na linijama U1 i U6

04.07.2019

Mirišljavi metro u Beču može biti stvarnost, ukoliko se putnici odluče da žele ovaj novi koncept za prijatniju vožnju, posebno u letnjim mesecima.

Copyright: PID/Christian Fürthner

Kako bi vožnja u  bečkom metrou u vrelim letnjim danima bila prijatna, gradsko saobraćajno preduzeće „Bečke linije“ su pokrenule pilot projekat u kojem su vagoni metroa opremljeni različitim mirisima. Ovo bi trebalo da učini da se putnici osećaju još bolje.

Trenutno postoje četiri voza metroa u Beču, na linijama U1 i U6, koji su opremljeni različitim mirisima. U narednom periodu  putnici bi trebali da odluče da li žele miris u bečkom metrou, kao  i koji miris im se najviše dopada.

Gradski prevoznik „Bečke linije“ ( Wiener Linien) ulaže sve napore da bečki metro učini ugodnijim, pogotovo na veoma frekventnoj liniji U6. Klima uređaji će biti ugrađeni u svim vagonima, a uz nedavno uvedenu zabranu konzumiranja hrane u gradskom prevozu, nestali su  i neprijatni mirisi.

Kako bi vožnja metro linijom U6 bila prijatnija  „Bečke linije“ su putnicima prošle godine podelile preko 14.000 besplatnih dezodoransa u stiku.

 

Metro sa parfemima na linijama U1 i U6

Četiri mirisna voza bečkog metroa na linijama U1 i U6 voziće putnike u toku jula, a prepoznatljivi su po cvetnom dezenu na spoljnoj strani vagona. Mirisi dopiru do putnika preko ventilacije i na taj način se ravnomerno raspoređuju na čitavom  prostoru za putnike.

Putnici mogu glasati onlajn i odlučiti “Da li su mirisni metroi u Beču poželjni  i ako je tako, koji miris je za njih najprivlačniji”?

Svaki od parfema ima svoje boju, ime i značenje:

Lila – “Relax” – unutrašnji mir i opuštanje
Zelena – “Energize” – osvežavanje
Narandžasta – “Fresh White Tea” – osnažujuća i osvežavajuća nota
Roze – “Happy Joy” – pozitivno raspoloženje

Putnici se mogu odlučiti najkasnije do  31. jula na zvaničnoj internet stranici Bečkih linija u kategoriji glasanje za parfem u metrou.

Ako glasanje bude pozitivno, putnike bečkog metro već narednog leta očekuje  novi koncept “mirisnih metroa”.

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Biće „Cool“ u vožnji: Bečki metro U6 dobija klima uređaje

Beč: Švarceneger se vozio tramvajem sa njegovim likom

Uskoro: Autobusi bez vozača u javnom prevozu u Beču

“Qando”: Aplikacija koju zaista trebate u Beču

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava