“ČOVEK IZ TAUREDA” – JEDNA OD NAJVEĆIH SVETSKIH MISTERIJA!

08.08.2020

Taured je zemlja za koju niko nije čuo, ali ipak postoji čovek koji iuma pasoš ove zemlje, što je svakako velika misterija.

“Čovek iz Taureda” je jedna od najpoznatijih svetskih misterija, koje nikada nisu rešene, a o kojoj su pisane knjige i pravljeni filmovi. Da li ste čuli za nju?
Jedan od najzagonetnijih događaja 20. veka nije bio povezan sa letećim tanjirima, teorijama zavere, krivičniim delima ili čak u vezi sa viđenjima čudnih stvorenja.

Dešava se u naizgled normalan dan i na jednom od opštih mesta koje se može zamisliti – jedanom aerodromu. Čak i danas niko ne zna tačno šta se tamo dogodilo ili zašto je obični poslovni putnik postalo centar misterije, uglavnom zaboravljene danas.1954. godine naizgled normalan muškarac navodno je sleteo avionom u Tokio.

Kada je na aerodromu predao svoj pasoš kako bi dobio pečat, odveden je u sobu za ispitivanje. Razlog? Njegov autentičan pasoš izdala je zemlja za koju niko nikada nije čuo – Taured.

Čovek iz Taureda je tvrdio kako se njegova zemlja nalazi između Francuske i Španije. Kada su tražili da je nađe na karti, pokazao je – Andoru. On za Andoru nikada nije čuo i tvrdio je da se na tom mestu već 1000 godina nalazi Taured.

Takođe je rekao da već pet godina redovo odlazi u Japan na poslovna putovanja bez ikakvih problema, a njegov pasos je potvrdio njegovu priču. U njemu su se nalazili pečati carine i vize, a čovek iz Taureda je uz sebe imao valjani novac iz nekoliko evropskih zemalja, vozačku dozvolu iz Taureda i čekovnu knjižicu nepoznate banke.

Nakon nekoliko sati ispitivanja odveden je u obližnji hotel. Dva službenika imigracijske policije do jutra su stajala ispred njegove hotelske sobe. Na njihovo zaprepaštenje, kada su ujutro ušli u sobu videli su da je muškarac nestao. Jedini alternativni izlaz iz sobe bio je prozor. Međutim, soba se nalazila na 15. spratu hotela, iznad prometne ulice, a na fasadi hotela nije bilo nikakvih izbočina uz pomoć kojih bi se misteriozni muškarac mogao spustiti na tlo.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

ŽIVITE U BEČU  I POTREBNA VAM JE DIPLOMA NEMAČKOG JEZIKA ZA VIZU, DRŽAVLJANSTVO I UNIVERZITET? Jezički institut OSSTARRICHI je pravo mesto za vas! Pozovite odmah i informišite se o vašem kursu!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Bečka atrakcija: Bečka kanalizacija i film “Treći čovek”

Na dnu jezera Gazivode otkriven dvor srpske kraljice Jelene Anžujske

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava