Fijakeri u Beču dostavljaju hranu

09.04.2020

Bečki fijakeri u saradnji sa hotelom „Intercontinental“ učestvuju u akciji u dostavljaju besplatne obroke građanima Beča.

© Jürgen Beilein

Iako su hoteli i drugi ugostiteljski objekti u Austriji trenutno zatvoreni, osoblje hotela „Intercontinental“ u Beču se angažovalo u doba krize. U saradnji sa „Bečkim fijakerima“ organizovana je svakodnevna priprema hrane i dostava 250 gratis obroka građanima Beča.

Svaki fijakerista dostavlja hranu na oko petnaest adresa dnevno, a oduševljenje građana koji čekaju na obrok je veliko.

„Hotel postoji već 50 godina i mi smo institucija koja je i sama deo Beča“, izjavila je direktorka hotela Brigite Tratner. Ova akcija je dobra i za konje, budući da je životinjama potrebna vežba i kretanje, jer turista, koji najviše vole da se voze fijakerima,  u Beču,  trenutno nema.

Pored hotelskog tima u kampanji učestvuju – udruženje „Bečki fijakeri“, firma „Caritas“ iz koje dolazi najveći broj dobrovoljaca za dostavu hrane, preduzeće „Mjam“ koje je obezbedilo termo-rančeve, taksi vozila „40100“ koja pružaju podršku u dostavi kao i potpredsednik jedne logističke firme, Georg Gregori, koji dobrovoljno osmišljava optimalne rute za dostavu koristeći besplatan softver firme „gb consite“.

Kampanja bi trebalo da traje do 13. aprila 2020. godine. Postoji mogućnost da se akcija produži, kažu organizatori. Volonteri mogu da se prijave svakog dana do 17 časova, ukoliko žele da učestvuju u akciji.

Izvor: EurocomPr

 

Svake godine 18. oktobra bečki kočijaši proslavljaju “Dan bečkih fijakera“. Tim povodom predviđene su brojne aktivnosti između ostalih i besplatna vožnja fijakerom.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Fijaker u Beču: Došlo je vreme za vožnju u električnom fijakeru

Majstori u Beču vrše popravke i za vreme Korona virusa

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava