Majstori u Beču vrše popravke i za vreme Korona virusa

02.04.2020

Majstori i pojedine zanatlije u Beču su se udružili u zajednički platformu Reparaturnetzwerk, i vrše popravke i za vreme Korona virusa.

(c) pixabay

Korona virus je potpuno izmenio svakodnevnicu Bečlija. Skoro svi su se povukli u svoje domove, a brojne mašine i instalacije se koriste više nego obično: od ispiranja toaleta do komjutera. Sve je podložno i kvarovima, a sve je i preko potrebno. Mnogi se pitaju šta ako se desi kvar na nekom kućnom aparatu i da li servisi rade u vreme Korona virusa?

Servisi za popravke u Beču su objedinili snage i svoje usluge i ponude objedinili u mrežu pod nazivom Reparaturnetzwerk.

Servisi u Beču su i dalje otvoreni i po potrebi dolaze na kućnu adresu, ili gde je potrebno, uzimaju aparat i odnose na popravku,  ili ulaze u kuću, poštujući sve važeće sigurnosne propise. Majstori svog zanata osiguravaju da telefoni, mašine za veš, mašine za suđe, sistemi za grejanje, šivaće mašine, i još mnoge druge,   funkcionišu ispravno u domovima Bečlija i za vreme izolacije.

U mrežu Reparaturnetzwerk uključeno je 80 servisa koji nude usluge različitih kategorija. Pored informacija o ponudi na stranici  Reparaturnetzwerk se nalazi i  zajednička telefonska linija putem koje su dostupni od ponedeljka do četvrtka od 9:00 do 15:00 časova, i petkom od 09:00-12:00,  kao i direktni kontakti za svaki servis pojedinačno.

Cenovnik popravki

Bečka radnička komora (Wiener Arbeiterkammer -AK) je nedavno objavila rezultate istraživanja „Monitor cena za usluge zanatlija“ koji je pokazao da majstori u Beču tj. njihov cenovnik usluga  ima velike razlike u cenama. Naime, upoređene su cene usluga 81 majstora, ali bez obzira na cenovnik koji je objavljen  Radnička komora savetuje  da vi sami, pre nego što što vam majstori dođu u kuću, dodatno proverite cene usluga. Radnička komora je anketirala električare, staklare i majstore za pločice i kod njih satnice variraju između 47  i 132 evra na sat, pri čemu su moleri  najjeftiniji, a instalateri koji popravljaju terme su najskuplji.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Stan u Beču: Imate problem sa bravom i morate da pozovete majstora

 

 

Kafići u Beču za popravke: Popijete piće i popravite vaš kućni aparat

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava