Kupovina u Beču subotom i izmene u saobraćaju na Mariahilferstraße

07.12.2019

U sledeće tri subote, takozvane “Advent-subote”, u Beču se očekuju velike gužve na ulicama i u prodavnicama. Mariahilfer Straße će tokom ove tri subote biti zatvorena za saobraćaj, a Bečke linije su napravile novi red vožnje sa češćim intervalima.

(c)Vienna.at

Iako je ove godine kupovina božičnih poklona počela ranije nego obično, ove subote i naredne dve očekuje se  “špic” na bečkim šoping ulicama i tržnim centrima.
Mnoge prodavnice organizovale su ranije rasprodaje i posebnim sniženjima na garderobu, nakit, tehničku robu i nameštaj, mame veliki broj kupaca, tako da Beč, narednih dana i nedelja, izgleda kao pravi raj za kupovinu. Jedan od razloga je i 14. (božićna) plata, koju Bečlije tradicionalno troše na božićne poklone i putovanja.

Ni zimsko vreme, kao ni niske temperature ne mogu pokolebati veliki broj kupaca koji koriste slobodne dane za kupovinu poklona za svoje najmilije, u brojnim radnjama na najpoznatijoj šoping ulici u Beču, Mariahilferstraße.

Ako i vi spadate u zainteresovane, trebalo bi da obratite pažnju na poseban režim saobraćaja i parkiranja, koji važi tokom najfrekventnijih dana, odnosno naredne tri subote pred Božić. Najvažnija vest je da će omiljena trgovačka ulica i ove godine, svake subote do Božića, biti bez vozila, odnosno zatvorena za saobraćaj.

Oni koji vole kupovinu u toplom ambijentu i sve prodavnice na jednom mestu, umesto na Mariahilferstraße, kupuju u brojnim tržnim centrima u Beču.  

Zabrana vožnje na Mariahilfer Straße

Na najposećenijoj šoping ulici u Beču, Mariahilfer Straße, za vreme “Advent-subota” se očekuje veliki broj kupaca. Zbog njihove bezbednosti, u sve tri naredne subote, važi potpuna zabrana saobraćaja između 09:00 i 19:00 časova na području Karl-Schweighofer-Gasse i Stumpergasse/Kaiserstraße. Zabrana se odnosi za sva motorna vozila, kao i za bicikle i E- skutere.

Pristup iz Getreidemarkt/Museumsplatz u Mariahilfer Straße do Karl-Schveighofer-Gasse je moguć. Postojeće odredbe za vožnju i parkiranje u području Mariahilfer Straße, tokom svih subota do Božića, neće važiti u periodu od 07:00 do 19:00 časova, a uvodene su nove zabrane zaustavljanja i parkiranja, kao i novi smerovi i dozvoljene brzine vožnje.

Zbog već pomenute zabrane vožnje na Mariahilfer Straße, linija 13A biće podeljena na dva dela, i voziće od Hauptbahnhof-a do U3 stanice Neubaugase i od Alser Straße/Skodagasse do Neubaugasse.

 

Pojačan red vožnje gradskog prevoza

Bečki javni prevoz za vreme “Advent-subota”voziće u češćim intervalima.

Metro linije U1, U4 i U6 voziće svakih 4 umesto 5 minuta, dok će metro na liniji U3 u stanice dolaziti svaka 3 minuta.
Tramvajske linije 2, 43, 46, 49, 52 i 58 takođe će voziti u češćim intervalima, kao i autobusi na linijama 14A, 22A, 24A 26A, 48A, 57A i 59A.

Javni prevoz u Beču, na Badnje veče, odvijaće se sa manjim izmenama, ustvari kao i subotom. Od 18:30 sati sva prevozna sredstva voziće u intervalima od 15 minuta, naravno obezbeđen je i noćni prevoz. 25. i 26. dezembra važi red vožnje kao i kod ostalih prazničnih dana.

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE I OVO:

Božićni pokloni: Saveti i preporuke za najjednostavnije poklone

MTEL poslovnica u Beču u ulici Mariahilfer Straße

Najpopularniji tržni centri u Beču i okolini

 

Beč: Dve godine od uvođenja službe bezbednosti u gradskom saobraćaju

Šta se jede u Austriji na Badnje veče?

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava