Stanovnici Italije se udružuju i pevaju sa balkona u toku karantina

14.03.2020

Italijani su od ponedeljka u karantinu, ali su pronašli način kako jedni drugima da daju podršku i skrate vreme u izolaciji.

Otkako je Italijani  stavljeni u svojevrsni karantin zbog širenja korona virusa, ulice gradova su opustele. Premijer Đuzepe Konte je u ponedeljak izdao naredbu da ljudi ostanu u kućama, a da za neophodna putovanja traže posebne dozvole. U Italiji  su trgovine i zatvorene osim apoteka i prodavnica hrane kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

I dok je Italija ušla u završnicu nedelje pod izolacijom, stanovnici Italije su odlučili da na svojim balkonima izvedu takozvani  „flash mob“  kako bi pevanjem podigli moral usred epidemije korona virusa.

Državna himna „Fratelli d’Italia“ odeknula je od Torina do Napulja, a porodice su pevale na svojim balkona i prozorima, a neki su muzicirali  sa lončićima, poklopcima i tiganjima.

Ovo dirljiva slika iz Italije je dokaz koliko je moralni duh važan, a zajedničko pevanje način da se na trenutak predahne od naporne nedelje, pod strogim merama COVID-19, koji Italijani preživljavu u ovom trenutku.

Italijanski premijer je zahvalio svojim sugrađanima, jer sarađuju i pridržavaju se ograničenja i restrikcija bez koje su u utorak stupile na snagu.

Posle Kine, Italija je najgore pogođena zemlja korona virusom.

Najbolje želje Itlijanima šaljemo iz Austrije, i brz oporavak i normalizaciju u svakodnevnom života!

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Obraćanje predsednika Austrije naciji povodom korona krize

Nove mere u Austriji: Kontakte i društveni život svesti na minimum

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava