Izložba Körperwelten (Svetovi tela) koja oduzima dah

01.02.2020

Körperwelten ili Svetovi tela je izložba koja menja način na koji gledamo na sebe i svoj način života. Više od 48 miliona ljudi širom sveta već je videlo ovu izložbu, a do februara 2020. godine gostuje u Beču.

(c) www.https://koerperwelten.de/stadt/wien/

U okviru kompleksa Bečke gradske dvorane „Wiener Stadthalle“, Studio F, u toku je izložba „Svetovi tela„ (“Körperwelten“) . 200 izloženih anatomskih preparata dočaravaju na fascinantan način kompleksnost i povredivost ljudskog tela. U fokusu izložbe je srce, taj glavni motor našeg života.

Zahvaljujući specijalno prepariranim organima, delovima skeleta i miskulature, pa čak i kompletnim ljudskim tela, posetioci imaju priliku da se upoznaju sa načinom funkcionisanja ljudskog organizma. U staklenim vitrinama su izloženi delovi tela sa mišićima, kostima i tkivom, poprečni presek mozga, skelet sa nervnim vlaknima, mreža krvnih sudova ili pojedinačni organi, dajući tako posetiocu mogućnost da stekne uvid u to, šta se sve krije ispod ljudske kože.

Najupečatljiviji su primerci kompletnih ljudskih tela,  koji u najvećem broju odslikavaju situacije iz svakodnevnog života: prilikom klizanja na ledu, plesa ili igranja šaha.

Svrha je i da se posetiocu skrene pažnja na zdravstvene aspekte i da porazmisli o svom načinu života posmatrajući pluća pušača, delove tela koje je zahvatio rak ili masno tkivo osoba sa viškom kilograma.


Svi eksponati na izložbi potiču od lica koja su još za vreme života odlučila da se njihova tela ili pojedini organi mogu javno izlagati.

Mišljenja posetilaca su podeljena. Neko smatra da je izložba čudna, neko – zastrašujuća, a za nekoga je  fascinantna.

Izložba je otvorena do 9. februara 2020. godine na adresi: Wiener Stadthalle, Studio F, Roland-Rainer-Platz, 1150 Wien, više informacija na sajtu izložbe Körperwelten (Svetovi tela) 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

 

PROČITAJTE  NAJNOVIJE VESTI  OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Nova terapija u Beču protiv bolova u vratu, leđima ili krstima

Brzo i povoljno: Novi zubi gotovi u Srbiji za samo jedan dan

Terapija Exoskelet u Beču olakšava ponovno samostalno hodanje (VIDEO)

Virtuelnom terapijom protiv realnih strahova i fobija

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava