Završeni radovi na metro liniji U4

02.09.2019

Metro linija U4 i njene pojedine stanice, koje su u vreme rekonstrukcije bile zatvorene za putnike, ponovo su u funkciji. 

(c) Facebook @wienerlinien

Upravo u vreme prvog dana školske godine, zelena metro linija U4 se vraća u normalan rad i posle više od dva meseca je ponovo dostupna za putnike.

Naime, od 29. juna pa sve do 1. septembra 2019. godine, vožnja metro linijom U4 nije bila moguća između stanica Karlsplatz i Längenfeldgasse. U toku dva meseca obavljena je kompletna rekonstrukcija stanica  i šina na ovoj trasi. Pored toga renovirane su platforme, stepenice u stanicama i podovi u foajeima na stanicama Margaretengürtel i  Kettenbrückengasse.

Od ponedeljka 2. septembra 2019. godine sve stanice metro linija U4 su ponovo dostupne putnicima, osim stanice Pilgramgasse gde će se zbog spajanja  U2/U4 i radova na ovoj važnoj saobraćajnoj petlji i dalje odvijati radovi.

Autobuska linija “U4Z” koja je u vreme rekonstrukcije metroa bila alternativna linija, više nije u funkciji.

U toku ove velike rekonstrukcije bečke metro linije U4 zamenjeno je više od 3.500 metara strujnih šina i položeno više od 7.000 metara kablova. Do 26. avgusta izvedeno je više od  200 probnih vožnji, zamenjeno je i  oko 8 kilometara linijskih vodiča koji su zaduženi za uspešnu “komunikaciju” između podzemne i kontrolne centrale, a 150 signalnih uređaja takođe je moralo  da bude obnovljeno.

Ovo je inače najveća modernizacija u istoriji bečke podzemne željeznice pod nazivom „NEU4“ u koju će grad Beč i Bečke linije uložiti oko 335 miliona evra. Prvi radovi su počeli u  proleće 2014. godine, a trajaće do 2024.godine , s tim da će obimni radovi  biti završeni do kraja 2019. godine i više neće uticati na rad ove metro linije, tj. prevoz putnika će se odvijati bez prekida.

Više informacija možete pročitati na zvaničnoj internet stranici Wiener Linien. 

Sigurnost putnika je od velike važnosti za nadležne u Bečkim linijama i zbog toga je pre dve godine uvedena posebna služba bezbednosti, a njeni službenici  redovno patroliraju kako metroom, tako i tramvajima i autobusima. Zadatak im je u prvom redu da se brinu za bezbednost putnika.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Bečlije glasale protiv mirisa u bečkom metrou

Javni prevoz u Beču: Počela prodaja semestarskih karata

Flexity: Tramvaji budućnosti u Beču, sa automatima na više jezika

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava