Medicinski tehničar: Obrazovna ponuda za medicinska zanimanja

09.12.2014

U bečkoj bolnici - AKH održaće se dan otvorenih vrata u medicinsko-obrazovnim ustanovama. Cilj je upoznavanje zainteresovanih za zanimanja medicinski tehničar, negovatelj/-ica.

(c) pixabay

Medicinski tehničar  je godinama veoma traženo zanimanje u Austriji. Ova plemenita profesija koja podrazumeva visok nivo odgovornosti, veoma je svestrana i dobro plaćena. To su samo neki od razloga zbog kojih se mlade osobe, koji razmišljaju o budućoj karijeri, odlučuju za ovu profesiju.

Poziv na “Dan otvorenih vrata”

U sklopu bečke klinike  Allgemeines Krankenhaus (AKH)  nalaze se dve škole u kojima se može izučiti zanimanje medicinski tehničar. To su  “Škola za opštu zdravstvenu negu” i “Škola za negu dece i mladih”, sa ukupno 405 učeničkih mesta. Ove dve medicinsko-obrazovne ustanove, početkom 2015. godine preseliće se u Floridotower u 21. bečkom okrugu.

U utorak, 9. decembra 2014. godine , od 17:00 do 19:00 časova organizuju se informativno veče. Cilj je da se svi zainteresovani upoznaju sa obrazovnom ponudom pomenutih škola i ukaže na prednosti zanimanja medicinski tehničar – sestra, negovatelj- ica.
Obrazovanje u ovoj oblasti podrazumeva dijagnozu, planiranje, organizaciju i sprovođenje medicinske nege, kao i istraživanje. Učenici, osim teorijskog znanja, imaju mogućnost svakodnevne prakse, koje će ih osposobiti za buduću karijeru.

Dan otvorenih vrata organizuju: Schule für Allgemeine Gesundheits- und KrankenpflegeSchule für Kinder- und Jugendlichenpflege.
Adresa bolnice AKH je Lazarettgasse 14, 1090 Wien, a više informacija možete na broj telefona 01/ 40 400 74310.

U jednoj od emisija “Dijaspora uživo” gostovala je i diplomirana medicinska sestra, Mira Kozomorić, i objasnila sve o ovoj profesiji.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava