Bečka policija poziva decu i odrasle na druženje sa atrakcijama

12.07.2019

Bečka policija u subotu 13. jula 2019. godine poziva na "Igre na raspustu" koje će se odvijati u kasarni Meidlinger Kaserne. Svi zainteresovani i deca i odrasli mogu doživeti na licu mesta sve ono što policija radi u Beču.

©LPD Wien

U subotu 13. jula 2019. godine, Bečka policija organizuje popularnu manifestaciju u okviru projekta “Igre na raspustu” (Ferienspiel) u bečkoj kasarni Meidlinger Kaserne. Ovaj događaj se organizuje nekoliko puta godišnje sa brojnim atrakcijama za decu i odrasle. Cilj manifestacije je da se deci pruži zabavno i edukativno popodne, kao i da se upoznaju sa policijom i njihovim pripadnicima, kao i da dožive sve aktivnostima koje oni obavaljaju za društvo.

Posetiocima će između ostalog biti predstavljen i “Gustav” automobil koji govori (Funkwagen), uređaji specijalne jedinice WEGA, prezentaciju policijskih jedinica, policija za decu, predavanje sa  sa posebnom temom “slepi ugao”, policijski motor i brojne  atrakcija. Vrhunac manifestacije je razgledanje  helikoptera i upoznavanjem sa pilotima.

Prijava dolaska na događaj nije potrebna, a ulaz je besplatan.

Kad: 13. jul 2019. godine u  13:00 časova

Gde: Hohenbergstraße 1, Meidlinger Barracks

Projekat “Savet i pomoć – most za ljude”

Takođe, bečka policija i policajci se upoznaju sa različitim migrantskim zajednicima i zahvaljujući otvorenim razgovorima dobijaju podršku migranata za bolje obavljanje i ispunjavanje zadataka u interkulturalnim delovima grada Beča.

Policajci, zajedno za službenicima iz magistrata MA 17, posećuju brojna migrantska udruženja, institucije i verske ustanove kako bi se bečka policija predstavila doseljenicima i bolje upoznala sa njima.

Ovo nije jedini projekat  koja je posvećena migrantima. Svake godine bečka policija poziva migrante da se priključe i rade u policiji.

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Izgubljene ili nađene stvari u Beču

Praktični saveti: Kako se zaštiti i napraviti plan u slučaju porodičnog nasilja

Policija u Austriji: Od 1. januara novi uslovi za prijem kandidata

 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava