Titov plavi voz otvoren za individualne putnike

14.11.2019

Voz koji je nekad koristio Josip Broz Tito, uskoro će biti na raspolaganju i individualnim turistima iz Srbije, regiona i inostranstva. Prva tura polazi 29. novembra 2019. godine.

(c) Serbian Adventures

Čuveni Plavi voz, koji se nekada koristio samo za potrebe Josipa Broza Tita, nekadašnjeg predsednika SFR Jugoslavije, sada je na raspolaganju i individualnim turistima iz Srbije, regiona i iz inostranstva. Svi oni,  počevši od 29. novembra 2019. godine, mogu putovati ovim luksuznim vozom po pristupačnj ceni.

Plavi voz je velika atrakcija i novost u turističkoj ponudi Srbije i Balkana, te se stoga veruje da će svojom originalnošću i ekskluzivnošću privući pažnju svih ljubitelja neobičnih i originalnih putovanja, kako domaćih tako i stranih.

Jedna takva tura, pod nazivom „Titovim Plavim vozom do Užičke republike“, krenuće već 29. novembra i povesti prve putnike Plavim vozom u Užice, grad u kom je formirana prva oslobođena teritorija u Drugom svetskom ratu, odakle će otići na Zlatibor gde će odsesti u hotelu s četiri zvezdice i doživeti nezaboravno veče „začinjeno“ dobrom hranom i zvucima starih vremena.

Osim toga, sutradan će im biti na raspolaganju dva zanimljiva izleta kojima će učesnici ovog putovanja dobiti priliku da upoznaju kulturno i istorijsko nasleđe ovog kraja.

Raskošna unutrašnjost ovog voza ostala je nepromenjena i posle više od pola veka. U”paketu” s pričama o zanimljivim istorijskim činjenicama i anegdotama o brojnim značajnim osobama koje su putovale s Titom ovim vozom, to je ono što ga čini privlačnim turistima sa svih meridijana.

Plavi voz – prilog televizije Prva (2018.)

 

Organizatori ovog zanimljivog programa, turističke agencije “Magelan“ iz Novog Sada i „Republic tours“ iz Užica, planiraju redovne polaske najmanje jednom mesečno. Za decembarski termin, pored individualnih posetilaca, očekuju se prve grupe iz Slovenije, dok za januarski i februarskiočekuju kineske turiste.

Promotivna cena ture samo za ovaj polazak iznosi 13.000 dinara po osobi i važi samo za rezervacije i uplate do osam dana pred polazak. Ova cena obuhvata vožnju Plavim vozom u oba pravca i posluženje vozu, smeštaj na Zlatiboru u hotelu sa 4* na bazi polupansiona, lokalne transfere i razgledanje Užica.

Redovni polasci Plavog voza mogu postati magnet za turiste iz celog sveta koji bi zbog njega posetili Srbiju ili bi kombinovali svoje posete s Balkan-turama, što bi svakako doprinelo ekonomskom boljitku kako zemlje, tako i regiona.

Voz, jahte, automobili i nekretnine koje je koristio Josip Broz Tito i danas izazivaju veliku pažnju. Stan u New Yorku koji je pripadao SFRJ prodat je prošle godine za 12 miliona dolara.

 

NAJNOVIJE VESTI-NASLOVNA OVDE

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Konkurs: Traži se radnik za najlepši posao u Srbiji 2019

Beograd ponovo proglašen za grad sa najboljim noćnim provodom na svetu

Brzo i povoljno: Novi zubi gotovi u Srbiji za samo jedan dan

Da li ste znali: Srbija je TOP destinacija u Evropi za 2019. godinu!

Nova turistička atrakcija u Srbiji: Kaubojski grad na Zlatiboru

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava