Zajednica srpskih klubova u Beču uručila plakete najzaslužnijima

24.01.2020

Zajednica srpskih klubova u Beču na početku svake godine tradicionalno sumira rezultate i najgrađuje najzaslužnije institucije , klubove i pojedince koji su dobrineli uspehu i afirmaciji srpske zajednice u Beču.

Zajednica srpskih klubova u Beču je i ove godine, u sali “Haus des Sports”, organizovala tradicionalnu svečanost povodom Pravoslavne nove godine, na koju su pozvani članovi klubova u Beču, predstavnici  ambasade i institucija.
Predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču, Luka Marković, pozdravio je prisutne goste i u svom govoru je podsetio na aktivnosti Zajednice u prošloj godini, ocenivši da su krovna organizacija i klubovi članice ostvarili niz uspešnih projekata i manifestacija.

Takođe su predstavljeni i ciljevi za 2020. godinu, a po rečima Markovića, postoji želja i mogućnost da se ove godine osnuje filharmonija koja će nastupati u ime Zajednice.
Predsednik Marković je najavio i  medijalnu digitalizaciju i novu internet stranicu, a u najavi je spomenuo i štampanje novine. U fokusu delovanja Zajednice i dalje će biti negovanje tradicije, kulture, maternjeg jezika, folklora, sporta, ali i integraciju u brojnim sferama.

Zlatne plakete i zahvalnice za poseban doprinos

Proslava Pravoslavne nove godine je ujedno i prilika da se Zajednica srpskih klubova u Beču zahvali institucijama, organizacijama i medijima koje su u protekloj godini pomogli realizaciju niz značajnih projekata.
Zahvalnice za izuzetan trud i dobar plasman na Dečijem kvizu znanja“ i „Reviji kulture srpske dece“ u Austriji, Zajednica je dodelila za osvojene zlatne medalje klubovima
Srpskom kulturnom centru „Stevan Mokranjac“ i “Bambiju”, a za osvojenu bronzanu medalju zahvalnica je dodeljena najmlađim članovima kluba Branko Radičević.

U znak zahvalnosti za posebnu podršku, doprinos i afirmaciju srpske zajednice u 2019. godini, zlatnu plaketu, Zajednica je dodelila Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije – Upravi za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu. U ime Uprave plaketu je primio predstavnik ambasade Dragan Đurić.

Zlatna plaketa, uz veliki čestitke, uručena je Kulturno sportskom udruženju JEDINSTVO, koje ove godine proslavlja 50 godina postojanja i uspešnog rada. Plaketu je u ime kluba primila Emina Đorđević.

U znak zahvalnosti za nesebičnu medijsku podršku, doprinos i afirmaciju srpske zajednice, ali ne samo u 2019. godini, već i proteklih 26 godina, Zajednica srpskih klubova u Beču dodelila je Zlatnu plaketu u oblasti medija, dnevnim novinama Vesti, a plaketu su primili Željko Tomić, šef dopisništa u Austriji,  i urednik Zoran Mirković.

Za poseban doprinos uspehu udruženja i Zajednice u Beču, uručene su zahvalnice i umetničkim rukovodiocima Miloradu Runjo ( SKC Stevan Mokranjac) i Vladanu Radojkoviću (Kulturno sportsko društvo „Bambi“), Veliši Matić iz kluba Jedinstvo i Milici Dačić (KSU Jedinstvo) koja je vodila celovečernji program.

Posebnoj atmosferi svečanosti doprineli su operska umetnica, Iva Mrvoš Anokić, mecosopran, Aleksandar Saša Stanković, bariton, i Anđela Sibinović (vokal i viola).

VIDEO I KOMLETNU FOTO-GALERIJU POGLEDAJTE I PREUZMITE  u članku Zajednica: Proslava Pravoslavne nove godine 2020

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI  OVDE

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Knjige u dijaspori: Nova Internet knjižara za čitaoce u Austriji

 

Koncert u Beču povodom Pravoslavne Nove godine

Nikola Tesla: Otkrivena bista u auli Radio-televizije Slovačke

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava