Zanat: Steknite diplomu i pored stalnog zaposlenja

17.11.2014

Bečki fond za subvencionisanje zaposlenih (waff), u okviru nove inicijative “Moj plus: Završetak zanata!”, nudi stipendije za učenje zanata i tim povodom organizuje informativno veče 24. novembra 2014. Ovo je ujedno mogućnost da osvojite tablet računar.

Bečki fond za subvencionisanje zaposlenih – waff , u ponedeljak, 24. novembra 2014. godine, organizuje besplatno informativno veče o mogućnostima izučavanja zanata za osobe koje su već u stalnom radnom odnosu u nekoj od branši, a žele da dodatno završe zanat u toj oblasti. Cene kurseva variraju od vrste zanata: od nekoliko stotina do nekoliko hiljada evra, a “waff” stipendije za ove vrste kurseva iznose i do 3.000 evra.

 

Ko ispunjava uslove za “waff” stipendiju “Moj plus: Završetak zanata!”

Pravo na dobijanje stipendije za izučavanje zanata imaju osobe koje su završile obavezno obrazovanje (9 godina) i koje imaju glavno prebivalište u Beču (Hauptwohnsitz). Ostali uslovi:

– zaposleni po Zakonu o opštem socijalnom osiguranju (ASVG)
– zaposleni na minimalnim primanjima (geringfügig), osim ako imaju primanja na osnovu ASVG
– zaposleni na odsustvu zbog obrazovanja
– novi samostalni privrednici koji su osigurani po GSVG

Subvencije “waff-a” ne mogu dobiti samostalni privrednici po starom zakonu, zaposleni u okviru integracionih mera AMS-a, kao ni službenici, studenti, učenici, penzioneri i osobe sa već završenim zanatom.

Svi zainteresovani mogu doći na Informativno veče koje se održava u centrali “waff-a” u ponedeljak, 24. novembra 2014. godine sa početkom u 18 časova, na adresi Nordbahnstraße 36, 1020 Wien.

Poseta informacionoj večeri se ne plaća, ali je potrebno prijaviti učešće putem telefona 0800 86 86 86 ili elektronskom poštom na adresu lehrabschluss@waff.at
Više informacija o kursevima zanata koje organizuje “waff” možete naći na maternjem (BKS) jeziku na zvaničnoj stranici “waff-a”.

Svi oni koji se odluče da završe zanat pri “waff-u” imaju mogućnost da osvoje jedan od pet tablet računara.

Bečki fond za subvencionisanje zaposlenih (waff) nudi, kako novodošlim građanima iz Evropske Unije, tako i osobama iz takozvanih Trećih zemalja i besplatne informacije o temama „Rad i stručno usavršavanje“. Ciljnu grupu čine osobe koje su tek kratko u Austriji i koje žele da se informišu o svojim poslovnim mogućnostima.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Zanimanja u gradskoj upravi: Grad Beč obrazuje učenike u privredi

Radnici u Beču imaju šansu za prekvalifikaciju i novi posao

WAFF finansira školovanje sa 1.000 evra po osobi za IT zanimanja

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava