Koncert u Beču povodom Srpske nove godine

09. jan 2020 u 02:22

Koncert povodom Srpske nove godine održaće se u Beču, u ponedeljak 13. januara 2020. godine, u svečanoj sali magistrata 3. bečkog okruga.

U čast pravoslavne Nove godine, u ponedeljak  13. januara 2020. godine, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta- Austrija”, organizuje deveti put po redu “ Srpski novogodisnji koncert u Beču”.
Na programu je vrhunska evropska muziku u izvođenju višestrukih dobitnika međunarodnih nagrada, a koncert će se održati u svečanoj sali magistrata 3. bečkog okruga koja po lepoti i akustici spada u elitne koncertne prostore u Austriji.

Novogodišnji koncert je izuzetna prilika da srpska zajednica u Beču proslavi pravoslavnu Novu godinu, svoj tradicionalni praznik, na način koji i dolikuje.

Ova tradicionalna manifestacija zauzima sve važnije mesto u kulturnoj ponudi Beča, a svakako predstavlja jedinstven i uspešan način da se brojna srpska zajednica u Beču pozitivno promoviše i pokaže svoje kulturne vrednosti. Kao i ranijih godina, biće to prava prilika da se Bečlije upoznaju sa srpskom kulturom, vrhunskom muzikom i tradicijom, a zvezda ovogodišnjeg koncerta biće primadona beogradske opere, mecosopran svetskog glasa, Dragana del Monako.

Ovogodišnji koncert je značajan i zbog specijalne gošće koja će nastupati uživo – Nataše Veljković, jedne od najpoznatijih pijanistkinja u Austriji.

Nataša Veljković i Dragana del Monako imaju dugogodišnju uspešnu saradnju, a spaja ih sličan umetnički senzibilitet. Nedavno su su zajedno nastupale na koncertu u Beču. 

Na Srpskom novodišnjem koncertu u Beču, pored dve velike umetnice, nastupaće i čelista Miloš Stosiek i Mali hor Prosvjete. 

Koncert će imati i humanitaran karakter jer će prihod sa ovogodišnjeg Srpskog novogodišnjeg koncerta u Beču, Prosvjeta proslediti  deci koja pohađaju Školu srpskog jezika u Beču.

Organizator koncerta: Prosvjeta Austrija 

Adresa: Borromäus Saal Wien
Karl Borromäus Platz 3 (2. Stock), 1030 Wien

Ponedeljak, 13.01.2020. godine, sa početkom u 19:00 časova

Detaljnije  informacije i rezervacije ulaznica možete dobiti putem broja telefona 0667  77  112 55 ili karte@prosvjeta.at  

 

NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava