Beč: Sezona kupanja na letnjim bazenima

29. apr 2018 u 00:11

Letnji bazeni Grada Beča počeli sa radom 28. aprila, što je par dana ranije nego obično. Ipak, potrajaće još nekoliko nedelja, dok temperatura vazduha i vode ne budu prijatne za kupanje.

Zvanična sezona otvorenih bazena u Beču traje od 2. maja do 18. semptembra, ali su ove godine otvoreni par dana ranije.  Otvoreno je 17 bečkih letnjih bazena , a od 2. maja će se otvoriti 9 porodičnih kupališta. Renovirani porodični bazeni  Schweizergarten i Einsiedlerpark otvoriće se 3. i 5. jula 2018.

Odlazak na bazen u Beču ne podrazumeva samo kupanje i izležavanje na suncu, već mnoštvo zanimljivih sadržaja za sve uzraste: igrališta za decu, odbojka na plaži, vodeni tobogani i igrališta za brojne sportove. Mnogi bazeni imaju organizovanje kurseve od učenja plivanja do brojnih sportskih kurseva kao što su akva aerobik, gimnastika i još mnogi drugi.

Raznovrsna ponuda i cool atmosfera na bečkim bazenima

Krapfenwaldbad se zbog jedinstvenog okruženja i veličanstvenog pogleda ubraja u najpopularnije bečke bazene na otvorenom, a nalazi se na uzvišici u šumi između Grinzinga i Kahlenberga. U ovom bazenu otvoreno je i jedno od prvih posebno odvojenih mesta za nudističko kupanje.

Ništa manje popularan nije ni Schafbergbad čije je otvaranje 1973. bila najava epohe bazena sa brojnim zabavnim sadržajima.

Najveći i najpopularniji otvoreni bazen u Beču je Gänsehäufel, ostrvo na Starom Dunavu, nastao regulacijom toka Dunava. Do danas je Gänsehäufel sa svojih 3.500 stabala ostao jedinstveno prirodno kupalište u Beču. Na površini od 330.000 kvadratnih metara i sa prirodnom plažom dužine 1.200 metara na Starom Dunavu nudi plažu za kupanje kao i najmodernije bazene.

Animatorski timovi zabavljaće goste sa zabavnim programima na bazenima Laaerbergbad, Sommerbad Simmering, Kongreßbad, Sommerbad Döbling, Strandbad Angelibad i Strandbad Alte Donau, Höpflerbad (od 30. juna), kao i na bazenu Gänsehäufel (od 19. juna).

Na bazenima Augarten, Herderpark, Reinlgasse i Strebersdorf  povremeno će gostovati klub za decu sa animatorima.

Na bazenima Ottakringer Bad, Schafbergbad i Höpflerbad  od 23. juna do 26. avgusta biće organizovani  kursevi gimnastike u vodi.
Takođe na bazenima Strandbad Alte Donau od 9. jula do 6. avgusta, svakog dana osim nedelje, održavaće se gimnastike.

Program sa igranjem odbojke na pesku održavaće se u letnjim mesecima na bazenima Hietzing, Kongreßbad, Schafbergbad, Krapfenwaldlbad, Gänsehäufel i Höpflerbad. Od ponedeljka do petka u vremenu od 15.00 do 18.00 sati (naizmenično devet termina nedeljno)  postojaće mogućnost vežbanja sa profesionalnim trenerom odbojke.

Na svim bečkim bazenima dostupan je besplatan WLAN Internet.
Zabrana pušenja na porodičnim bazenima, važi do daljnjeg.
Ostale informacije o bečkim bazenima možete dobiti  na zvaničnoj stranici Grada Beča  ili na broju telefonu 01/ 60112 8044

Autobusom od 26. maja do kupališta Gänsehäufel

I ove godine će u periodu od 26. maja do 4. septembra posetiocima na raspolaganju biti i besplatan autobus do kupališta Gänsehäufel. Autobus će saobraćati od stanice Kaisermühlen podzemne železnice U1, direktno do blagajne kupališta, u vremenskim intervalima na svakih deset minuta od otvaranja do zatvaranja kupališta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava