Time Travel Vienna: Nezaboravan doživljaj u Beču i putovanje kroz vreme

05. okt 2019 u 14:02

Time Travel Vienna je mesto gde možete doživeti „2.000 godina u samo 60 minuta” i upoznati najvažnije istorijske ličnosti i događaje. 

(c) Time Travel Vienna

Time Travel Vienna je interakticvi multi medijalni muzej tj. vremeplov kroz austrijsku istoriju, a posetioci mogu u svakoj od ukupno 7 sala upoznati najvažnije ličnosti i događaje  unazad i do vremena Rimskog carstva.

Putovanje kroz vreme u  Time Travel Vienna je nezaboravno iskustvo i za decu, mlade i stare, a u sat vremena je prikazano istorijsko putovanje kroz 2.000 godina. Idealan vid zabave za porodice, ali i za škole ili firme koji žele da bolje upoznaju istoriju Austrije na jedan veoma zabavan način.

Pored interesantnog 5D bioskopa posetioci mogu zaviriti i u Austro-Ugarsko carstvo, pa čak i “prisustvovati” ubistvu Franca Ferdinanda u Sarajevu.

U specijalnom bunkeru simulira se ratno vreme i bombardovanje, a vozeći se u fijakeru putnici kroz vreme upoznaće i brojne istorijske ličnosti. Time Travel Vienna prikazuje i porodicu Habsburg, a tu su  i dva muzička genija, Volfgang Amadeus Mocart i Johan Straus Sina.

U bečkoj atrakciji Time Travel Vienna  posetioci prolaze kroz  7 različitih scenografskih stanica koje su opremljene uzbudljivim video i zvučnim efektima.  U 5D bioskopu posetoci putuju i bore se, grade Beč i  zajedno s majstorima hodaju po skelama „buduće“ katedrale Stefansdom (Stephansdom) .

A onda na red dolazi i malo zastrašujuće situacije: po nogama prolaze pacovi koji su doneli kugu u Beč, ili se čeka turska vojska. A onda , gradi se novi Beč ispočetka. Vožnja fijakerom i let iznad Beča su samo jedan deo  fantastičnih priča koje možete doživeti u istorijskom putovanju u Time Travel Vienna.

Ukoliko vas zanimaju istorijski lokaliteti gde se održavaju zanimljive ture, možete posetiti i stari rimski grad Carnuntum na pola sata vožnje od Beča.

 

VIDEO: 

Uzbudljive ture kroz istoriju počinju svakih 15-20 minuta ( na nemačkom i engleskom), traju 60 minuta i odvijaju se na 1.300m² specijalno urađenom prostoru.

Adresa: Time Travel Vienna, Habsburgergasse 10, 1010 Wien
Kontakt: +43 1 5321514
Radno vreme: od 10:00 do 20:00 časova( poslednja mogućnost ulata u 19:00h)
Ulaznice možete kupiti na blagajni ili onlajn sa 15% popusta.  
Detaljnije informacije o ovoj bečkoj atrakciji možete pročitati na zvaničnoj stranici Time Travel Vienna. 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

Kulturnа bаštinа Srbije i istorijski lokaliteti privlаče 65 odsto turistа

Bečka atrakcija: Bečka kanalizacija i film „Treći čovek“

Haus des Meeres: „Kuća mora“ u Beču slavi svoj 60. rođendan

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava