Bicikl u fokusu: ARGUS Bike festival i Parada bicikla u Beču

02.03.2020

Beč će u martu biti u znaku bicikla. Manifestacije Bike festival, na trgu ispred bečke gradske kuće “Rathaus” i Parada bicikla su najveće i najposećenije manifestacije ove vrste u Evropi.

© EVENT COMPANY

ARGUS Bike festival, održaće se 28. i 29. marta 2020. godine isrped bečke Gradske kuće, a sve Bečlije, posebno deca i njihovi roditelji raduju se ovoj predivnoj prolećnoj manifestaciji. Ovaj festival bicikla predstavlja jedan od najvećih i najmodernijih biciklističkih događaja u Austriji i već 20 godina otvara prolećnu sezonu biciklizma u Beču

Festival bicikla u Beču nudi jedinstvenu platformu za doživljaj ovog sporta kroz sve brojne sadržaje. Pored takmičenja biciklista i sajama bicikla, na festivaliu će biti i  staze za testiranje dvotočkaša, a za najmlađe posetioce biće organizovan specijalni dečiji program sa mnoštvo zabavnih i zanimljivih sadržaja.

Bečki trg ispred Gradske kuće na  Rathausplatz-u se u toku poslednjeg martovskog vikenda u pravi biciklistički raj, a program sadrži i spektakularne priredbe kao što je Dirt-Battle-Vienna (Bečka prljava bitka), u toku koje biciklisti izazivaju zakone fizike, takmiče se u skokovima u vis i izvode akrobacije na preko 9 m visine,  sve to uz pratnju muzike popularnih DJ-eva. U sklopu festivala se predstavljaju i različiti noviteti, kao što su novi sigurnosni ili ABS sistemi, bicikla na električni pogon i drugi novi  trendovi.

Pripreme za ovaj veliki spektakl traju i do šest meseci, a zahvaljujući odličnom planiranju od strane organizatora, posetioci mogu očekivati izvrstan program.

Festival bicikla u Beču otvoren je od 09:00 do 18:00 časova, a ulaz je besplatan.

U okviru ARGUS Bike festivala održaće se jubilarna 10 „Parada bicikla“ (Radparade), na kojoj sve Bečlije, i mladi ili stari, mogu uživati u bezbrižnoj vožnji na bečkom Ring-u, koji će biti ovom prilikom biti  zatvoren za saobraćaj. „Parada bicikla“ (Radparade) ove godine održaće se u nedelju 29. marta sa početkom u 12:00 časova.

 

Bicikl popularno prevozno sredstvo u Beču

Bicikl je sve češće prevozno sredstvo u Beču bez obzira na godišnje doba, a postoji i veliki broj staza za bicikliste kojih je svakim danom sve više. Saobraćajni cilj Grada Beča, podrazumeva da biciklistički saobraćaj treba da se udvostruči do 2025. godine. Da bi se takav cilj postigao, potrebno je da se dodatno proširi i poboljša biciklistička infrastruktura. U anketi koju je sproveo Institut za istraživanje javnog mnjenja 58 odsto vozača je izjavilo da bi češće vozili bicikl nego automobil kada bi se proširila biciklistička infrastruktura.

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

*Dozvoljeno je preuzimanje teksta ili delova teksta, ali uz obavezno navođenje izvora i obavezno postavljanje linka ka portalu www.dijaspora.tv

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava