Ivica Dačić odao priznanje Novaku Djokoviću za promociju Srbije

30. maja 2020 u 11:13

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić odao je priznanje Novaku Djokoviću za sveukupan doprinos u diplomatiji dodelivši mu nagradu za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Republike Srbije i njenog naroda u svetu.

Foto: (c) Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije

Povodom obeležavanja Dana srpske diplomatije u Ministarstvu spoljnih poslova u Beogradu organizovan je prigodan prijem na kom su dodeljene povelje za izvanredan lični angažman i doprinos promociji interesa Srbije i njenih građana u svetu.

Dan diplomatije Republike Srbije  ustanovljen je odlukom Vlade iz 2015. godine, a 29. maj određen za datum obeležavanja u spomen na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela 1839. godine. Uspostavljanje ove kancelarije uzima se za početak profesionalne diplomatije u Srbiji.

Ceremonija obeležavanja Dana srpske diplomatije, ove godine, zbog korona virusa,  upriličena je u nešto izmenjenom formatu i sa ograničenim brojem zvanica, ali to nije umanjilo njen značaj manifestacije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić održao je govor nadahnut doprinosom svih onih koji su svojim angažovanjem doprineli ugledu naše zemlje u svetu, ali i najhrabrijim kolegama koji su svoju posvećenost u vremenu vanrednog stanja ovekovečili ljubavlju prema Republici Srbiji.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije  Ivica Dačić uručio je nagradu Novaku Djokoviću za izuzetan lični angažman i doprinos u promociji interesa Republike Srbije i njenog naroda u svetu.

Novak Đoković je čovek koji je svojim uspesima ujedinio narod u snažnom doživljaju sreće i ushićenja kroz vanserijske pobede, probudio uspavani duh i svetu poslao poruku snažne sportske nacije, koja se ponosi svojom istorijom i tradicijom, piše na zvaničnom sjatu Ministarstva.

Povelja je uručena i ambasadoru Republike Srbije u Iranu dr Draganu Todoroviću za ukupan rad i posebno za doprinos u vraćanju dece u Srbiju, Slavici Burmazović. Nakon četiri godine pošto ih je otac oteo i odveo u Tursku, a potom i u Iran uspešnom diplomatijom i pregovorima deca su vraćena majci u Srbiju.  Prijemu je prisustvovala i gospođa Burmazović sa svoje dvoje dece.

 

Đoković i teniske zvezde na turniru u Beogradu

“Adria Tour”, turnir čiji je idejni tvorac Novak Đoković, počinje 13. i 14. juna u Beogradu. Novakovi gosti na turniru biće Dominik  Tim,  Grigor Dimitrov, Aleksandar Zvezrev, a još se pregovara s brojnim igračima iz samog vrha „belog sporta“. “Adria Tour” se posle Beograda  nastavlja u Zadru, Crnoj Gori, Banjaluci i Sarajevu.

 

 

PROČITAJTE I NAJNOVIJE VESTI – NASLOVNA OVDE

 

NOVO U AUSTRIJI! Onlajn knjižara! Više od 40.000 naslova na srpskom jeziku! Kliknite na baner ispod i uplovite u carstvo knjiga!

 

 

PROČITAJTE JOŠ I OVO: 

Izbori u Srbiji 2020: Dijaspora i glasanje u inostranstvu

 

Specijalni letovi iz evropskih gradova za državljane Srbije

 

Dijaspora u Beogradu: Konferencija novinara i medija dijaspore i Srba u regionu

Sretenje u Beču: Svečanost povodom Dana državnosti Srbije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Prijava za Newsletter

Prijavite se na našu Newsletter adresu i budite u toku sa značajnim temama i dešavanjima u dijaspori

Prijava